Bushaltecrisis

De Pietendiscussie is meestal iets voor begin december, dit jaar trek ik in 't voorjaar al aan de noodrem. Ik maak me zorgen om Piet. Hij lijkt tegen een burnout aan te hikken en moet misschien zelfs een beetje tegen zichzelf in bescherming genomen worden.

Wie ik bedoel? Piet de Klein, de super-wethouder van Beuningen die ongeveer elke denkbare portefeuille heeft waar het niet lekker mee gaat. Illegale bomenkap door de gemeente, een school proberen te verkopen terwijl je de eventuele sloop tegelijk al aankondigt en ook nog even een half dorp zonder busvervoer letterlijk en figuurlijk in de kou laten staan. Van die opsomming alleen word ik al moe.

Misschien laat hij teveel aan zijn ambtenaren over en ontgaan hem dingen, zoals die bushaltecrisis. Ambtenaren hebben met busmaatschappij BRENG afgesproken dat er maandenlang zeven haltes mogen vervallen in Beuningen omdat in Weurt een weg verbouwd gaat worden... Zonder dat blijkbaar aan Piet te vertellen.

U weet ook nog van niks? In Weurt moet om volstrekt onbekende redenen de Van Heemstraweg op de schop. De provincie betaalt mee en dat is het toverwoord bij het college van B&W. Lijn 5 kan er daarom niet doorheen en moet dermate ver omrijden dat er niks anders opzit dan 7 haltes in Beuningen-West te schrappen om de dienstregeling kloppend te houden. Overigens mag lijn 85 wel via een alternatieve route dwars door het dorp Weurt. Maar deze bus rijdt minder vaak dan lijn 5 dus dat kunnen de toch al geteisterde omwonenden nog net aan. Meer bussen wordt te gek!
Dus, om een stuk of 50 omwonenden in Weurt te ontzien zetten we bijna 5.000 mensen in Beuningen zonder bus. Ik wist dat Piet als BN&M-wethouder graag op de kleintjes let, maar je kan het ook overdrijven.

Laten we die omwonenden gewoon een tegoedbon geven van Sanadome, als tegemoetkoming voor de tijdelijk toegenomen drukte in de straat.
Heerlijk ontspannen na alle drukte... En wethouder Piet mag er met al die hoofdpijndossiers zelfs een maand naar toe om bij te tanken. Hij moet alleen zelf even uitzoeken welke bus er heen rijdt.

Dhr. E. van Wijk