Een impressie van een eerdere editie van de Bike Classic Beuningen.
Een impressie van een eerdere editie van de Bike Classic Beuningen. Foto: Ger Loeffen

Kuitenbijters en wijdse vergezichten

BEUNINGEN - De Bike Classic Beuningen 2015 bewijst maar weer eens welk een uniek gebied het Rijk van Nijmegen en het Land van Maas en Waal is. Deelnemers kunnen ook deze editie kiezen uit drie mooie routes, uitgezet in de omgeving van Nijmegen en Arnhem. Wie denkt dat het enkel een mooie toertocht is, heeft het mis. De Posbank bijvoorbeeld is voor elke toerrijder een echte kuitenbijter.

Door Ger Loeffen

Als de honderden toerrijders op zondag 26 april tussen 07.00 en 09.00 uur aan de start verschijnen, staan daar ook fietsers bij uit Den Haag. Mede-organisator Mathijn Sommerdijk bevestigt de deelname uit die Mooie Stad Achter de Duinen. "Zij vinden het een prachtig gebied en onze route is voor elke toerrijder een uitdaging. Denk aan de Posbank, die we weer in het parcours hebben opgenomen, en de Holleweg in Berg en Dal. Dit keer hebben we ook de Millingerwaard toegevoegd. Het is dus weer een afwisselend traject, met mooie hoogteverschillen en weidse vergezichten."

De organisatie heeft de korte afstand van 50 kilometer geschrapt en daarmee de deur opengezet tot toetreding in de touragenda van de NFTU, de Nederlandse Fiets en Tour Unie. Opname in deze agenda betekent dat het deelnemersveld wordt uitgebreid tot heel Nederland. Vandaar de Hagenezen.

Het goede doel

De Bike Classic Beuningen vond in 2012 voor de eerste keer plaats en is een direct gevolg van deelname van de Beuningen Heroes aan de Alpe d'HuZes. Ook deze keer gaat de opbrengst van het wielerevenement naar een goed doel: Ride4Kids.

Parcours en inschrijven

Dit jaar is de start verlegd naar de Schoolstraat bij 2Wielercentrum Beuningen. De parcoursen van 75, 110 en 140 kilometer zijn te vinden op www.gpsies.com. Inschrijven kan via www.bikeclassicbeuningen.nl of bij de start op zondag 26 april. Starten is mogelijk tussen 7.00 en 9.00 uur. Ruime parkeermogelijkheid op de Asdonck aan de Van Heemstraweg in het centrum.