Performance rood met witte stippen.
Performance rood met witte stippen. Foto: Guda Koster

Deel drie van een drieluik over Social Peek Show in galerie Beerenberg

Opening Social Peek Show in
galerie Beerenberg in Druten

DRUTEN – Een kijkje nemen in de collecties van nationaal en internationaal bekende kunstenaars. Dat kan de komende maanden in het monumentale tabaksmagazijn in Druten. Zondag 5 april is de opening van deze eerste tentoonstelling in galerie Beerenberg. In deel drie van dit drieluik een vooruitblik op de opening.

'Social Peek Show' is het thema van de allereerste tentoonstelling van Mark Beerens en Dimitri Jagtenberg, die galerie Beerenberg vormen. Tijdens deze tentoonstelling maakt jong en oud kennis met (inter)nationaal bekende kunstenaars en diverse kunstdisciplines. Mark en Dimitri: 'Met de opening willen we de beleving van een galerie uit de stad naar Maas en Waal brengen. Daarvoor hebben we een aantal bijzonderheden geprogrammeerd, zodat ons publiek de galerie echt ervaart.'

Zo is er een optreden van Ottoboy, the one man trash band. De Enschedese eenpersoons rockband brengt muziek ten gehore met een rauw rock-'n-roll randje. De performance artiesten Guda Koster en Ieke Trinks geven gedurende de middag beeldende en uitgesproken fysieke optredens. Verder is er een dual sound performance van Der Wexel (Wessel Westerveld) en Yuri Landman. Yuri Landman is een muzikant en instrumentenbouwer. In het begin van zijn carrière bouwde hij instrumenten voor onder andere Sonic Youth. Sinds 2009 concentreert hij zich volledig op zijn eigen muziekprojecten, waarbij hij in Europa en de VS collecties instrumenten bouwt en musiceert. Wessel Westerveld is een experimentele instrumentenbouwer. Wexels sculpturen en installaties zijn geïnspireerd op zijn passie voor mechanica. Hij gaat met zijn eigen lawaaimachines de confrontatie aan met de experimentele gitaren van Yuri Landman.

Live verbinding

Conceptueel kunstenaar Airco Caravan (Ine Reijnen) zit op dit moment in New York. Tijdens de opening is zij er toch een beetje bij, want er is een live verbinding met The Big Apple en deze in magenta geklede dame.

Opening

Naast de twee performances, de dual sound performance en de live verbinding is deze middag werk van de kunstenaars Marc ter Horst, Jonna Balk, Studio Roosegaarde, Roos van Dijk, Jochem Rotteveel, V&B en Sarah Bijlsma te bewonderen. Iedereen, van jong tot oud, is van harte welkom op zondag 5 april vanaf 13.00 uur. De entree is gratis. 'Er is geen officiële opening. Iedereen kan dan ook de hele middag binnen vallen en gaan en staan waar ze willen', sluit Dimitri af. 'De koffie, frisdrank, bier, wijn en chips staan klaar', lacht Mark.
Na de openingsdag is de galerie dagelijks geopend tot en met zaterdag 6 juni.

Van Gogh Path, Studio Roosegaarde.