Afbeelding
Foto: Anton Janssen

Basisschoolleerlingen in de ban van volleybal

DREUMEL - Sporthal Trumele in Dreumel stond zaterdagmiddag bol van de volleybal activiteiten. Twintig teams, van verschillende basisscholen, speelden tegen elkaar tijdens het eindtoernooi van het volleybalproject. Het project was opgezet in samenwerking met de verenigingen Touché, Isala en Siok.

Door Anton Janssen

De grote hal was lekker vol, dankzij de toestellen uit de promotiebus van de volleybalbond. De kinderen vermaakten zich op de drie volleyvelden en niet minder op de springkussens en met andere opgestelde attributen. De leerlingen waren in gymlessen met de beginselen van de sport vertrouwd gemaakt. Bij het spel ging het om gooien, vangen, onderarms spelen en serveren.

Coördinator Bert de Haas van Actief Maas en Waal was onder de indruk van de sfeervolle entourage: "Zo'n massale middag is mogelijk dankzij de inzet van veel leerkrachten en ouders. Ik ben ook blij met de steun van de gemeente, één van de partijen achter de schermen. Iedereen geniet hier mee van het spel van kinderen."

Impuls

Voor Jeanne van Lubeek, voorzitter van gastvereniging Touché, sneed het mes aan twee kanten: "De sport krijgt vandaag een nieuwe impuls. De uitleg over de spelregels was een prima basis. Tien kinderen, ook uit omliggende dorpen, hebben zich al aangemeld om mee te trainen met onze jeugd."

Sport verbroedert

De mooie sportmiddag was niet alleen te danken aan het enthousiasme van kinderen, leerkrachten en ouders. Vrijwilligers hielden het scoreverloop bij. Tanja Vermeulen, drijvende kracht bij Touché: "De kinderen zitten niet stil, niemand verveelt zich. Je ziet het, sport verbroedert. Niet alleen de kids, ook volwassenen."

Sportwethouder Ton de Vree reikte de wisselbeker uit aan het winnende team van De Wijzer en medailles aan de beste drie teams. Voor de overige schoolteams was er een rugzakje als herinnering.