Renate Baas, Oscar van Doorn en Lia van Oss.
Renate Baas, Oscar van Doorn en Lia van Oss. Foto: Hans Barten

Wisseling van de wacht bij D'n Dulper

BOVEN-LEEUWEN - Na tien jaar ziel en zaligheid in kulturhus D'n Dulper gestoken te hebben is het mooi geweest. Voorzitter Oscar van Doorn en bestuurslid Lia van Oss–de Reuver zijn afgetreden. Renate Baas is de nieuwe voorzitter.

Door Kristel Jilesen

In tien jaar tijd is er veel gebeurd. Het gebouw werd gerealiseerd en de organisatie neergezet. 'Het kulturhus is een succes. Inmiddels is D'n Dulper het middelpunt van het dorp. Naast de school en het kinderdagverblijf maken tientallen verenigingen gebruik van D'n Dulper. Ook de weekmarkt wordt hier gehouden. We proberen steeds nieuwe dingen te brengen. Dat is ook ons succes. We hebben meer gebruikers en functionaliteiten dan oorspronkelijk gedacht en we worden als voorbeeld gezien in Gelderland', aldus Van Doorn.

Frisse wind

Ondanks het succes is het toch tijd om af te treden. 'Voordat we hieraan begonnen hebben we gezegd dat we maximaal tien jaar in het bestuur zouden plaatsnemen. Een frisse wind er doorheen is goed. De basis is nu gelegd en we geven met een goed gevoel het stokje door. Renate is een goede opvolgster, ze zit al zes jaar in het bestuur en weet dus wel wat er speelt. Bovendien zijn er twee nieuwe leden bijgekomen. Kelly Odijk volgt Renate op als secretaris', verklaart Van Oss-de Reuver.

Dulpermaatjes

De jarenlange kennis van Van Doorn en Van Oss–de Reuver gaat niet verloren. 'Ook na hun afscheid blijven Oscar en Lia betrokken. We kunnen altijd terugvallen op hun kennis en ervaring. We hebben ze al een nieuwe naam gegeven: Dulpermaatjes. Het is een eretitel die je niet zomaar krijgt', aldus Baas. 'Veel blijft hetzelfde. Wat goed is moet je niet veranderen. Wel willen we meer ons gezicht laten zien op social media en de jeugd meer betrekken, door activiteiten te bedenken die jongeren aanspreekt.'