De Zweedse hardrockband Bonafide.
De Zweedse hardrockband Bonafide. Foto: Bonafide Rocks

't Zeeltje krijgt vorm

DEEST - De voorverkoop voor festival 't Zeeltje is gestart. Sinds vorig jaar staat het evenement niet twee, maar drie dagen lang in het teken van muziek. Het festival vond altijd traditioneel plaats rond 20 augustus. Vanwege het grote aanbod aan festiviteiten is ervoor gekozen 't Zeeltje een week eerder te laten plaatsvinden. Hierdoor krijgt het festival aan de oever van de visvijver de ruimte om verder te groeien.

Festival 't Zeeltje trapt vrijdag 14 augustus af met de Metalnight. Na een geslaagde eerste editie in 2014 krijgt deze avond dit jaar een vervolg. De entree voor de Metalnight is gratis. De eerste band is inmiddels geboekt. Het aanstormend metaltalent van Smoghead staat komende zomer in Deest op de bühne. Meer namen volgen snel.

De zaterdag staat traditiegetrouw in het teken van rock en blues. De organisatie heeft voor 15 augustus de eerste namen bekendgemaakt; Bonafide, Julian Sas Band en Rebelstar.

Bonafide

De organisatie had Bonafide al drie jaar op het verlanglijstje staan. Dit jaar is het eindelijk gelukt ze naar Deest te krijgen. De Zweedse hardrockband speelde eerder op vele grote festivals in Europa. Bonafide heeft onlangs haar vijfde album uitgebracht, Denim Devils, en toert nu door Engeland en Spanje.

Julian Sas Band

De Julian Sas Band staat heeft ook bevestigd zaterdag naar Deest te komen. Na het optreden van twee jaar geleden werd de organisatie overspoeld door aanvragen voor een terugkeer van deze bluesrockers. Het wachten van de fans wordt dit jaar beloond met een lange show én de nieuwe Hammond-toetsenist Roland Bakker.

Rebelstar

De laatste bekende naam op het zaterdagprogramma is Rebelstar, een Nederlandse hardrockband. De muziek van Rebelstar is old skool hardrock (denk aan Ozzy Osbourne, KISS, Motley Crue, Guns N' Roses), met invloeden uit de hedendaagse rock en metal (Metallica, Nickelback, Alice In Chains).

Kaarten

Festival 't Zeeltje vindt plaats op 14, 15 en 16 augustus. Kaarten voor de zaterdag zijn verkrijgbaar online en bij de Nederlandse Primera winkels. Vanaf 1 juni zijn de kaarten ook op de lokale voorverkoopadressen beschikbaar. Kinderen tot en met tien jaar mogen gratis naar binnen.

Meer info

Meer informatie over het festival, het programma en nieuwe namen in de line-up: www.festivalzeeltje.nl.