Thé van Kaauwen en Grad van Gent voor een Chevrolet.
Thé van Kaauwen en Grad van Gent voor een Chevrolet. Foto: Werkgroep Historisch Gemotoriseerd Verkeer.

Van bromfiets tot autobus

BENEDEN-LEEUWEN - De werkgroep Historisch Gemotoriseerd Verkeer verzorgt op donderdag 2 april een diapresentatie over het gemotoriseerd verkeer van Beneden-Leeuwen in de periode tussen 1906 en 1970. De unieke presentatie vindt plaats in café de Bever.

Aan de hand van uniek fotomateriaal wordt uitleg gegeven over de ontwikkeling van het gemotoriseerd verkeer van Beneden-Leeuwen. Denk aan de eerste Maas en Waalse automobilist, de eerste Leeuwense bezitter van een motorvoertuig, de drie soorten kentekenregistratie vanaf 1898, garagebedrijven, transportbedrijven, eigen vervoerders, een taxibedrijf en de veertien brandstof verkooppunten die Beneden-Leeuwen gekend heeft. De diapresentatie is op donderdag 2 april om 19.00 uur.

De werkgroep doet een oproep aan inwoners van Leeuwen om fotomateriaal ter beschikking te stellen. Neem hiervoor contact op met de werkgroep via mail: gaik@kpnmail.nl of jurriensjc@upcmail.nl of telefonisch via tel. 0487-593098 of 0487-594451. De werkgroep is een onderdeel van de Historische Vereniging Tweestromenland. Meer informatie over de werkgroep is te vinden op www.hgvmaasenwaal.nl.