Afbeelding
Foto: GroenRijk

Lentefair bij GroenRijk is een leerzaam dagje uit

Door Kristel Jilesen

BENEDEN-LEEUWEN - De eerste editie van de Lentefair in Beneden-Leeuwen, vorig jaar maart, was een groot succes. Daarom houdt tuincentrum GroenRijk ook dit jaar het kleurrijke voorjaarsevenement. Op zaterdag 28 en zondag 29 maart kunnen tuinliefhebbers bij het Leeuwense tuincentrum hun hart ophalen.

Op de Lentefair is van alles te zien en te beleven. Regionale ondernemers staan er met een stand om hun streekproduct of dienst te promoten. Zo zijn er bijvoorbeeld een Solex-museum, een imker met bijen en een fietsenmaker te vinden. Ook is er een Weber-kok aanwezig die zijn barbecue-kunsten vertoont. Daarnaast zijn er uiteraard heel veel bloemen, planten en bomen te zien. "Van de verschillende productgroepen zijn kwekers aanwezig", vertelt eigenaar John Cobussen. "De kwekers kunnen vragen van bezoekers beantwoorden op het gebied van onder meer waterplanten, buitengrassen, hortensia's, fruitbomen, rozen en de eetbare tuin."

Op zaterdag is er een vijverspecialist van Velda aanwezig, om vijverwater van bezoekers te testen en advies te geven voor een glasheldere vijver.

Hele gezin

De Lentefair is geschikt als uitje voor het hele gezin. Er is ook rekening gehouden met de jongste bezoekers. "Speciaal voor hen is er een hoekje ingericht met levende dieren. Ook kunnen de kleintjes hun energie kwijt op het springkussen. Zo is er voor ieder wat wils op onze fair", aldus Cobussen.

Vrijblijvend

Het tuinevenement is geschikt voor iedere tuinliefhebber. Het maakt, volgens eigenaar Cobussen, niet uit of je een starter bent of al langer met tuinieren bezig bent. "Iedereen is welkom voor vrijblijvend advies en een hapje en een drankje", zegt hij uitnodigend. De Lentefair is te bezoeken op zaterdag 28 maart van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag 29 maart van 11.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis.