DIO'30 boekt overwinning

DRUTEN - Met een 3-1 overwinning op SC Millingen heeft DIO'30 de tweede winst op rij behaald. Er waren nog steeds de nodige afwezigen, maar met de spelers die beschikbaar waren kon toch het verschil worden gemaakt met de een na laatst geklasseerde ploeg de derde klasse D. In de beginfase van de wedstrijd gebeurde er weinig. Na tien minuten viel de eerste kans te noteren voor DIO'30. Niet veel later ging een andere inzet ook naast. Arthur van den Eeckhout was een paar maal gevaarlijk. Halverwege de eerste helft kwam DIO'30 verdiend op een 1-0 voorsprong, door een voorzet van Fren Stevens die werd ingeschoten door Vincent van Hees. Het laatste kwartier van de heerste helft was voor SC Millingen. DIO leed veel balverlies en liet de tegenstander veel voetballen. Nick Degen behield de voorsprong, door een aantal goede reddingen. Kort voor rust werd het zelfs 2-0 voor DIO'30.

In de tweede helft was de eerste kans voor SC Millingen. Na ruim een uur voetballen wist Millingen de aansluitingstreffer te scoren, 2-1. In die fase was Millingen even de betere ploeg. Vincent van Hees wist in de blessuretijd de beslissende treffer te scoren. De drie punten bleven dus in Druten. Gezien de resultaten op de andere velden een nuttige overwinning, waarmee definitief niet meer naar beneden gekeken hoeft te worden. Er volgen nu drie uitwedstrijden op rij, te beginnen met Spero volgende week. De wedstrijd in Elst begint om 14.00 uur.