Dames 1 trekt aan langste eind

BEUNINGEN - Bij de Beuningse hockeyclub stond zondag 15 maart alles in het teken van dé derby, MHCB D1 tegen MHCW D1, oftewel Beuningen - Wijchen.

Aan een aantal speelsters was te merken dat ze vol spanning stonden. Dit was ook te zien aan het spel. Afspraken die tijdens de wedstrijdbespreking waren gemaakt, lieten de Beuningse speelsters links liggen. Het leek wel of ze het tegenovergestelde gehoord hadden en dat ook uitvoerden.
n tegenstelling tot alle andere wedstrijden wist Beuningen de cirkel van de tegenstander nauwelijks te vinden en werd met een 0-0 stand het rustsignaal gegeven. Met de koppies naar beneden, want de speelsters wisten wel dat het spel niet goed was, verlieten ze het veld.
In de tweede helft ging het een stuk beter en kreeg Beuningen meer kansen. Wijchen wist nauwelijks meer de Beuningse cirkel te bereiken, maar ook zij waren een enkele keer gevaarlijk. Dankzij Isabelle Bol, zij wist een baal van de lijn te halen, bleef Beuningen in de wedstrijd. Er werden diverse strafcorners verkregen, maar deze leverden weinig gevaar op. Juist door een verkeerd gestopte strafcorner, die buiten de cirkel belandde, werd de bal in de cirkel gebracht. Spits Claudia Hess wist de bal op miraculeuze wijze, op haar knieën, in de goal te tippen. Met nog vijf minuten te spelen wist Beuningen de wedstrijd uit te spelen en waren de broodnodige drie punten binnen. Volgende week mag MCHB D1 naar Enschede, waar een wedstrijd wacht tegen PW Dames 1.