DIO'30 wint derby van Beuningse Boys

DRUTEN - De derby tegen Beuningse Boys heeft DIO'30 na twee gelijke spelen de eerste winst van 2015 opgeleverd. De jonge ploeg van Beuningse Boys heeft dit jaar nog geen punten gepakt.

In de eerste tien minuten van de wedstrijd gebeurde er weinig. Vincent van Hees kopte net over en aan de andere kant ging een schot van Luc te Braake ook over het doel. Het volgende gevaar van DIO'30 kwam uit een vrije trap van Michel Falize, die de doelman echter pakte. Bij de volgende vrije trap van Falize was het wel raak, 1-0 voor DIO. In de slotfase van de eerste helft liet DIO'30 Beuningse Boys te veel voetballen, wat de nodige kansen opleverde. Ondanks het gevaar van Beuningse Boys kon DIO'30 toch met een 1-0 voorsprong gaan rusten. De tweede helft was grimmiger dan de eerste helft. Er werden een aantal overtredingen gemaakt. Beuningse Boys ging in deze helft nog op zoek naar de gelijkmaker, maar de beste kans was toch voor DIO'30. Helaas was er net te weinig ruimte om de bal in het doel te schieten. De 1-0 winst is een belangrijke opsteker voor het team van DIO'30. Volgende week speelt de Drutense ploeg thuis tegen SC Millingen. De wedstrijd begint om 14.30 uur.