Thijs Meeuwsen en Joep ten Hove.
Thijs Meeuwsen en Joep ten Hove. Foto: TV idee

TV-idee geeft jong talent een podium


MAAS EN WAAL - De eerste filmpjes staan al online op de begin maart gelanceerde website tv-idee.nl. TV-idee is een online video-platform voor jonge tv-makers, gelanceerd door twee studenten, die zeggen uit Druten te komen. Op diverse media claimen ze echter andere geboorteplaatsen. Of het een stunt is op zich, een afstudeerproject of gewoon een vroege 1 april-grap, de Maas&Waler kan het initiatief wel waarderen en werkt graag mee aan de publicatie.

De website biedt aan de ene kant enthousiastelingen de mogelijkheid om publiek te bereiken. Aan de andere kant biedt de site kijkers een plek om nieuwe en onontdekte televisie te vinden. Bezoekers van tv-idee.nl kunnen de makers helpen door hun filmpje te 'lighten' of te delen via Facebook. Iedere week komen de zes meest 'gelighte' filmpjes in de spotlight te staan.

Inititatiefnemers van het online platform zijn vrienden Joep ten Hove en Thijs Meeuwsen. Na hun middelbare schooltijd komen beide terecht in Utrecht. Ze volgen totaal verschillende studierichtingen, maar blijven elkaar regelmatig zien. Het is de humor die hen bindt.

Studentenhitje

Onder het pseudoniem 'Frits Towerbrits' maken de twee voor de lol een schunnig studentenhitje. Het nummer werd onverwacht meer dan 100.000 keer bekeken op YouTube. Samen maken ze nog meer filmpjes, maar het blijkt niet gemakkelijk om deze onder de aandacht van het publiek te brengen, gewoonweg omdat er teveel op YouTube staat. Zodoende kwamen ze met het idee om zelf een plek te creƫren waar jong talent haar creaties kan stallen. Zo ontstond tv-idee.
Nederland barst van het talent, echter is er slechts een select groepje dat de kans krijgt om hun creatie op de buis te vertonen, menen de twee. Op www.tv-idee.nl kunnen (beginnende) tv-makers een profiel aanmaken en hun filmpje uploaden. Daarbij kan gekozen worden uit zes verschillende categorieƫn, zoals docu, entertainment of korte film. Alle filmpjes worden uiteraard op kwaliteit beoordeeld door Thijs en Joep.
Thijs en Joep doen via deze weg een oproep aan alle lezers van de Maas&Waler. Ken of ben je iemand die zelf een mooie documentaire of bijzonder reisverslag heeft gemaakt? Of heb je een eigen stukje cabaret op film staan? Maak een profiel aan op www.tv-idee.nl en deel jouw creatie met de rest van Nederland. 'Want zonder jullie inzendingen was het een leuk idee, maar wordt het weinig tv', zegt het tweetal lachend.