Generale repetitie van Our Choice.
Generale repetitie van Our Choice. Foto: Ger Loeffen

Vervolg pagina 1

Uitvoering The Passion door koor Our Choice

Door Ger Loeffen

WEURT - ´Nu de kerk leeg is, klinkt het heel anders dan wanneer deze tijdens de uitvoering vol zit´, deelt soliste Elles Oomen van Our Choice uit Weurt mij vakkundig mee. Ik heb haar zojuist horen zingen. Als een zanglijster op een zonnige voorjaarsochtend. Of die Andreaskerk in Weurt zondag 22 maart, bij de eerste uitvoering van The Passion, vol zit, daar twijfel ik geen moment aan.

Ik ben getuige van een van de vele repetities van het gemengd koor, dat in smetteloos wit, met roze accenten, op het altaar van de Andreaskerk in Weurt staat. In 2013 voerde Our Choice, met succes, driemaal The Passion op, het paasverhaal van de laatste dagen van Christus. Direct na de zomervakantie van 2014 zijn de leden begonnen met de repetities voor een drietal nieuwe uitvoeringen, die de komende weken plaatsvinden in Weurt, Beuningen en Nijmegen.

Moderne teksten en liedjes

De zesentwintigjarige Elles Oomen is één van de stuwende krachten achter The Passion. Samen met Marijke Smits zingt zij 'Leun op mij' van Ruth Jacott. Weer kippenvel. Niets lijkt meer op de uitvoering van 2013. Qua organisatie, maar ook inhoudelijk, zijn er grote verschillen. 'Er is heel bewust gekozen voor dertien eigentijdse liedjes, zoals 'Mag ik dan bij jou' van Claudia de Breij, 'Kijk Omhoog' van Nick en Simon en 'Zo Stil' van Blof! Ook is gekozen voor een andere 'insteek'. We zetten nu Maria Magdalena centraal. Het verhaal draait om haar', aldus Virgina Bartels, die samen met Henry Simons als 'voice over' het verhaal vertelt.

Uitvoering

The Passion wordt uitgevoerd op zondag 22 maart om 14.00 uur in de Andreaskerk in Weurt, op woensdag 25 maart om 20.00 uur in de Corneliuskerk in Beuningen en op woensdag 1 april om 20.00 uur in De Goede Herder in de Fanfarestraat in Nijmegen. De entree is gratis. Aan het einde van de uitvoering wordt door leden van Our Choice gecollecteerd en is iedereen vrij een donatie te geven. Meer informatie over het koor: www.ourchoicheweurt.nl.