Duis van Batavia en Heiming (r) van Roda'28.
Duis van Batavia en Heiming (r) van Roda'28. Foto: Anton Janssen

Derby Batavia en Roda'28

BATENBURG - De voetbalwedstrijd tussen Batavia en Roda'28 staat komende zondag in het teken van de bezetting van de tweede plaats in de vijfde klasse. Koploper Brakkenstein toont zich met afstand de sterkste ploeg en is hard op weg naar kampioenschap en promotie. Het is dringen geblazen om de tweede plaats in deze groep. Victoria'25 uit Afferden, Roda'28 uit Winssen, Batavia uit Batenburg en DBV uit Maasbommel staan op de plaatsen 2 tot en met 5 dicht bij elkaar. De nummers 3 (Roda) en 4 (Batavia) spelen komende zondag op De Hoppenhof in Batenburg tegen elkaar. De wedstrijd begint om 14.00 uur. Een vooruitblik:

Door Anton Janssen

Anne Duis is trainer/coach bij de thuisploeg. De Nijmegenaar is fulltime met voetbal bezig. Hij is als jeugdcoördinator in dienst van Quick 1888 en bij de club in Nijmegen belast met voetbaltechnische en organisatorische zaken. Duis, ook volgend seizoen bij Batavia werkzaam: "We doen het goed dit seizoen. Eerder was de club het lelijke eendje in de laagste klasse. We hebben nu een mooie selectie en draaien lekker mee. Ik ga hier met veel plezier een jaar door. Het voetbal leeft in Batenburg en trekt door de resultaten meer toeschouwers."

Potentie

Batavia heeft volgens hem potentie en kan na promotie in de vierde klasse meedraaien. "We brengen verzorgd voetbal. De wedstrijd tegen Roda'28 staat in het teken van de revanche. Zondag verloren we van Heumen en in Winssen kregen we in november klop. De tweede plaats is erg interessant, maar we hebben veel concurrentie. Roda en ook Victoria'25, DBV en Diosa zie ik als kapers op de kust", aldus de gedreven trainer. "We hadden voor de winterstop een sterke periode en willen blijven meedoen. Batavia beschikt zondag over een vrijwel complete selectie. De langdurig aan zijn knie geblesseerde Dennis Kaldenberg is op de weg terug en al enkele keren ingevallen."

Wedstrijdritme

Op de Boshof in Winssen is Roda-trainer Arno Heiming ook overtuigd van het belang van de wedstrijd in Batenburg: "Ook wij mikken op de tweede plaats. Dan hoef je in de nacompetitie maar twee wedstrijden om één plaats in de vierde klasse te spelen. Onze start na de winterstop, waarin enkele geblesseerde spelers herstelden, was niet overtuigend. We misten wedstrijdritme. Daarom hebben we vorige week en ook deze week oefenwedstrijden ingelast."

Hij vervolgt: "Met onze overtuigende winst op Diosa, afgelopen weekend, doen we goede zaken. We hebben hun reeks van zeven keer ongeslagen afgebroken. De aanval van de ploeg uit Balgoij hebben we afgeslagen. Ik zag een prima wedstrijd waarin enkele spelers weer naar hun vertrouwde niveau groeiden." Toch kijkt Heiming, die na deze competitie na drie seizoenen bij Roda gaat vertrekken, met enige zorg op de cruciale wedstrijd in Batenburg vooruit: "Onze routinier Maikel Kraan liep tegen een rode kaart aan en moet een schorsing uitzitten. Dat komt mij ongelegen. Ik weet dat Batavia een voetballende ploeg heeft die gemakkelijk scoort. Het zal dus moeilijk worden maar ik heb best vertrouwen in de afloop van de wedstrijd."