foto: Ger Loeffen
foto: Ger Loeffen Foto: Ger Loeffen

Ewijk behoudt geschiedenis

Door Ger Loeffen

EWIJK - Maar liefst 45 vrijwilligers sprokkelde het bestuur van de pas opgerichte Stichting Ewijk Festijn in korte tijd bij elkaar. In de doelomschrijving van de stichting staat vermeld 'het in zo breed mogelijke kring bevorderen van de belangstelling voor de geschiedenis van Ewijk'. Met speciale aandacht voor de mensen die er vroeger woonden en de voertuigen die er toentertijd rondreden. Het evenement moet plaatsvinden in 2016.

De recente geschiedenis levend houden voor jong en oud. 'Want de belangstelling is er', laten voorzitter Joop Willems en secretaris Eduard Theunissen aan de gezellige keukentafel in Ewijk weten. Het leeftijdsverschil tussen beide is maar liefst 51 jaar.

Ewijk festijn 2016

Een groot aantal inwoners staat te popelen om mee te helpen met de organisatie van het 'Ewijk Festijn' in 2016. Het festijn moet een grote optocht worden met oldtimers, bakfietsen, oude kinderwagens en zeker 100 figuranten, die bekende dorpsfiguren uit het Ewijks verleden gaan uitbeelden. Om dat mogelijk te maken wordt ook in 2015 al een evenement gehouden als vervolg op het vorig jaar ter ziele gegane Waelwick Festijn.

Op zondag 7 juni is er een grote braderie en Pasar Malam op en rond De Klef en het terrein van Heumeshof in het centrum van Ewijk. Nu al hebben diverse dweilorkesten hun medewerking toegezegd. Het bestuur, dat naast Willems en Theunissen bestaat uit Wil Broenland, Jo van As en Antoon Fleuren, is op zoek naar donateurs en sponsoren. Kraamhouders kunnen zich opgeven bij Doret Degen via mail: doretdegen@hotmail.com. Meer informatie over de nieuwe stichting kan verkregen worden via stichtingewijkfestijn@gmail.com.