Afbeelding
Foto: Aafkje Leerentveld

Heel 't Klòsterhûfke bakt

DEEST - Rondom de basisschool in Deest rook het vorige week woensdag wel erg lekker. De jaarlijkse creatieve ochtend had dit jaar als thema 'Heel 't Klòsterhûfke bakt'.

Leerlingen en leerkrachten hebben laten zien dat je met koken en bakken heel creatief bezig kan zijn. Zelfs de professionele jury was onder de indruk van de prestaties. Op verschillende manieren werden de kinderen vertrouwd gemaakt met de ingrediënten. Er werd geproefd, gevoeld en groente gesneden. In groep 1, 2 en 3 werd soep gemaakt. De kinderen uit groep 4, 5 en 6 maakten voorgerechtjes. De kinderen kregen een demonstratie van Mustapha, die werkzaam is in de catering. Na de demonstratie gingen de kinderen enthousiast aan het werk. Er kwamen prachtig opgemaakte borden naar voren.

De kinderen van groep 7 en 8 kregen een korte proefsessie. Daarna mochten ze een nagerecht bereiden. Het leek eenvoudig, maar het viel niet mee om het fruit netjes te snijden en de slagroom precies goed te kloppen.
Uiteindelijk is het toch iedereen gelukt een heerlijk nagerecht te bereiden. De winnaars van alle groepen werden beloond met de Gouden Pollepel. Na afloop werden de deelnemers getrakteerd op een heerlijke pannenkoek. De kinderen, ouders en leerkrachten hebben genoten van de smaakvolle en creatieve ochtend, dat smaakt naar meer.