De lente start bij GroenRijk al op woensdag 11 maart.
De lente start bij GroenRijk al op woensdag 11 maart. Foto: Hans Barten

Haal de lente in huis tijdens de kruiwagendagen bij GroenRijk

BENEDEN-LEEUWEN - De temperaturen buitenshuis schieten omhoog en bij veel mensen gaat het kriebelen om de tuin weer in te gaan. Tuincentrum GroenRijk in Beneden-Leeuwen speelt daar op in met de kruiwagendagen, die vandaag starten.

Door Kristel Jilesen

Een week lang gaan er diverse lente-artikelen voor actieprijzen over de toonbank. Van potgrond tot buiten- en binnenplanten en van potterie tot tuinmeubels. "Met het mooie weer van de afgelopen dagen gaan mensen hun tuin lenteklaar maken. Met onze kruiwagendagen nemen we afscheid van de winter en trappen we de lente af", vertelt eigenaar John Cobussen.

Eetbare tuin

"De donkere, winterse kleuren worden vervangen door vrolijke voorjaarstinten. Het gebruik van fleurige kleuren is de trend van het voorjaar. Daarnaast is de eetbare tuin nog steeds erg populair. Het is leuk om zelf groente en kruiden te kweken. Dat kan al in een vierkante meter tuin of in potten. Kinderen vinden het ook geweldig. Ze hebben niet alleen het plezier van het opeten, maar ook van het opkweken van de producten. Bovendien is er geen betere manier om ze te leren waar het voedsel vandaan komt", vertelt John Cobussen.

Ludieke actie

Voor mensen die de kruiwagendagen bezoeken valt er ook wat te winnen, maar daar moeten ze wel wat voor doen. "We hebben een kruiwagen gevuld met leuke lenteproducten, zoals diverse voorjaarsbloeiers, potgrond, tuinhandschoenen, een hippe bezem en kleurige potten. Klanten kunnen in onze winkel het gewicht van de kruiwagen raden. De winnaar mag alle producten mee naar huis nemen."

Kruiwagendagen

De kruiwagendagen duren tot en met dinsdag 17 maart. In het kader van deze dagen is GroenRijk Beneden-Leeuwen zondag 15 maart geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Tijdens de koopzondag van 29 maart vindt bij het Leeuwense tuincentrum de Lentefair plaats. Hierover binnenkort meer.

Meer informatie over de kruiwagendagen, tuinideeën en aanbiedingen: www.groenrijkbenedenleeuwen.nl.