Afbeelding
Foto: Janine Rijtema

Drutense wint NK judo

EINDHOVEN - Dertien jeugdige topjudoka's van Stichting Topjudo Nijmegen streden afgelopen zaterdag om de felbegeerde titel van Nederlands Kampioen. De dertienjarige Jilke Ripping uit Druten wist vijf partijen op rij te winnen met ippon. Dankzij dit prachtige resultaat behaalde zij de titel Nederlands kampioen. Volg Jilke en haar prestaties via jilkejudo.wordpress.com.

Gelijkspel voor MHCB B1

BEUNINGEN - De meiden van MHCB B1 hebben afgelopen weekend gelijk gespeeld tegen SCHC, de koploper in de poule. Er werd meteen druk gezet door Bilthoven en na tien minuten stond het 0-1. Na rust ging Beuningen beter spelen en duurde het niet lang voor de verdiende gelijkmaker werd gescoord. Aan beide kanten bleven kansen ontstaan, waardoor het tot de laatste minuut spannend bleef. Tot scoren kwam het echter niet meer, eindstand 1-1.

Gymlessen volleybal

MAAS EN WAAL - Volleybalvereniging Touché is weer begonnen met het geven van gymlessen aan de groepen 4 van de basisscholen in de regio. Op drie dinsdagen komen ongeveer 150 leerlingen naar Dreumel voor de lessen. Ze leren dan de beginselen van het volleybal, zoals gooien, vangen, spelen en serveren. Op 21 maart wordt afgesloten met een toernooi. Meer informatie: www.vvtouche.nl.

Benne on Tour

BENEDEN-LEEUWEN - Bij volleybalvereniging ISALA '77 vond afgelopen woensdag de clinic 'train de trainer' plaats, met oud- international en bondscoach Edwin Benne. De clinic werd bijgewoond door alle trainers en coaches van ISALA '77 en door zeven trainers/coaches van andere verenigingen. De deelnemers hebben veel inspiratie opgedaan en gaan dit zeker gebruiken bij hun trainingen. Wil je weten wat de trainers hebben geleerd? Kom dan een keer meetrainen. Mail naar: mail@isala77.nl of kijk op www.isala77.nl voor meer informatie.

Jan Willems bokaal

BENEDEN-LEEUWEN – Twaalf gelegenheids-volleybalteams gingen afgelopen zaterdag in De Rosmolen de strijd aan om de Jan Willems Bokaal. De bokaal is door Willems Constructie in Boven-Leeuwen ontworpen en beschikbaar gesteld. De bokaal werd gewonnen door het team van het bestuur van Isala'77, Stuurloos.