Voorzitter Karel Eikmans van de Harten 4 Groep spreekt scheidende bestuursleden Fons van den Donk (r) en Ton Hendrix toe.
Voorzitter Karel Eikmans van de Harten 4 Groep spreekt scheidende bestuursleden Fons van den Donk (r) en Ton Hendrix toe. Foto: Ger Loeffen

Zonder hen had Beuningen er heel anders uitgezien

WINSSEN - De Harten 4 Groep heeft tijdens de jaarlijkse ledenvergadering in Gasterij De Arend in Winssen afscheid genomen van twee bestuursleden van het eerste uur: Ton Hendrix en Fons van den Donk. Beiden zijn vanaf de oprichting in 1995 bestuurslid geweest en hebben zich op bijzondere wijze ingezet voor de samenleving in de gemeente Beuningen.

Door Ger Loeffen

De Harten 4 Groep ontplooit initiatieven die Beuningen 'op de kaart zetten' en die de goede verstandhouding tussen de vier dorpen binnen de gemeente verder versterken. Ruim 150 mannen en vrouwen die wonen en/of werken binnen de gemeente en een leidinggevende, bestuurlijke, maatschappelijke of ondernemende functie vervullen, delen het 'Beuningen-gevoel'.
In de afgelopen jaren heeft de club de sportieve prestaties van inwoners van Beuningen onder de aandacht gebracht, met de tweejaarlijkse verkiezing van de sportman, sportvrouw en sportploeg van het jaar. Ook is er een programma opgezet om basisschoolleerlingen met uiteenlopende sporten kennis te laten maken.

Vierdaagse doortocht

Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse heeft de Harten 4 Groep Beuningen op de kaart gezet door een feestelijke doortocht door het centrum van Beuningen op poten te zetten. Ook steunt de Harten 4 Groep tal van lokale maatschappelijke organisaties, waaronder het Beuningse Natuureducatiecentrum Het Dijkmagazijn.

Eén van de 'highlights' van de groep is de organisatie van het succesvolle schaatsevenement Beuningen On Ice. Maar ook het voetveer tussen Beuningen en Sijk-Ewijk is een initiatief van de Harten 4 Groep. Voorzitter Karel Eikmans memoreerde dat Ton Hendrix en Fons van den Donk initiatiefnemers zijn van deze en vele andere activiteiten. Beiden hebben een groot aandeel gehad in de organisatie daarvan. Zowel Hendrix als Van den Donk blijven lid van de vereniging. Hun bestuursplaatsen worden ingenomen door Gert Gerrits van Gerrits Transportbedrijf in Winssen en Erik Langedijk van het Huiskamercafé De Zaak. Meer informatie over de Harten 4 Groep via: www.harten4groep.nl.