Onder toeziend oog van Co van Lith, Deirdre van Eck en Willeke Peters wordt de container geplaatst.
Onder toeziend oog van Co van Lith, Deirdre van Eck en Willeke Peters wordt de container geplaatst. Foto: Ger Loeffen

Dertig kuub extra opslag voor Voedselbank

BEUNINGEN - Willeke Peters, coördinator van de Voedselbank Beuningen, luidde eind 2014 de noodklok. De toenmalige ruimte, in de oude kleedkamers van Beuningse Boys, was te klein en voldeed niet aan de Warenwet. Bovendien worden de kleedkamers binnenkort gesloopt. Co van Lith van Kringloopwinkel De Oude School bood spontaan een ruimte aan in zijn pas geopende winkel aan het Kerkplein van Beuningen.

Door Ger Loeffen

Maar Peters had nog meer spullen in opslag staan, waar geen ruimte voor was. Ook nu bood Van Lith een oplossing, door een container te regelen. Hij schakelde recyclingbedrijf De Ruiter in Boven-Leeuwen in. Vorige week plaatste De Ruiter geheel kosteloos de container, in de bekende bedrijfskleur, op het terrein van de kringloopwinkel.

Willeke Peters is erg blij met de extra opslagruimte: "Voorlopig hebben we voldoende ruimte tot onze beschikking. Ook voor spullen waar geen houdbaarheidsdatum op zit en nu nog elders opgeslagen liggen, zoals toiletpapier of keukenrollen. De ruimte waarin we nu zitten is groter en comfortabeler", aldus Peters. Op vrijdagmiddag is de vaste uitgifte. Inwoners die daarvoor in aanmerking komen krijgen dan drie tassen etenswaren mee. Goed voor twee dagen voeding.

Samenwerking

Ook Co van Lith is blij met de komst van de Voedselbank. "We moesten wat inschikken met de ruimte, maar de samenwerking is helemaal top. We versterken elkaar op deze manier."

Op de vraag waar de Voedselbank nog behoefte aan heeft, antwoord Peters: "Alle aanvoer van levensmiddelen is welkom. Donderdag is vaste 'aanvoerdag'. De meeste behoefte hebben we aan rijst en pasta's, zoals macaroni, spaghetti en bijbehorende sauzen. Nasi- en bamigroenten zijn ook welkom."

Contact

Meer informatie over de voedselbank: www.voedselbankwijchen.nl. Voor Beuningen kunt u ook bellen met de coördinator, tel. 06-46541012