Elke dinsdag is er een sociale wandeling in Beuningen.
Elke dinsdag is er een sociale wandeling in Beuningen. Foto: Ger Loeffen

Wandelend praten en pratend wandelen

BEUNINGEN - Voor velen is er niets mooier dan helemaal alleen te wandelen. Intens kunnen genieten van urenlang over de dijk te lopen. Neus in de wind, zon op de knar. Maar voor een aantal is de stap te groot, zij komen er niet zo snel aan toe om de wandelschoenen aan te trekken en een uurtje stevig te gaan lopen. Hebben ook meer behoefte om tijdens het lopen gezellig te kletsen. Wandelend praten, pratend wandelen.

Door Ger Loeffen

Dat die behoefte er is merkte ook Arnold van Soest. Hij is als bruggenbouwer betrokken bij de Beuningse welzijnsorganisatie Perspectief. Sinds enige tijd organiseert deze stichting de Molensoos, een wekelijkse activiteit op dinsdag in het Molenhuis, voor mensen die behoefte hebben aan een lichte vorm van ondersteuning. Of om zomaar even een praatje te maken. Tijdens de Molensoos kwam de vraag van bezoekers om sámen iets te doen. Knutselen of wandelen bijvoorbeeld.

Aangenaam

Dat idee paste prima in het project Aangenaam kennis te maken, een initiatief van Perspectief en MEE Gelderse Poort. Aangenaam kennis te maken heeft alles te maken met de participatiemaatschappij. Het draait om het in contact brengen van mensen mét en zonder beperking in de gemeente Beuningen. De vier Bruggenbouwers spelen hierbij een belangrijke rol. Inmiddels staan er op dinsdagochtend om 10.00 uur twintig paar wandelschoenen te trappelen van ongeduld. Van Soest heeft drie routes uitgezet, elk van ongeveer vijf kilometer. Vandaag wordt de Balmerdroute genomen. Met een beetje de pas erin ben je in een uurtje weerom. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Voor koffie en thee wordt een kleine vergoeding gevraagd.

Verzamelen elke dinsdag om 10.00 uur in het Molenhuis aan de Molenstraat in Beuningen. Om 10.30 uur gaat de pas erin.