Ilse en Marc aan het werk in hun tuin in wording.
Ilse en Marc aan het werk in hun tuin in wording. Foto: Hans Barten

Gesteld op Het Leeuwse Veld

BENEDEN-LEEUWEN - 'We hadden onze keuze gemaakt voor Het Leeuwse Veld en hebben er geen moment spijt van gehad.' Aan het woord zijn Marc Jousma en Ilse Vlamings, die enkele maanden geleden hun nieuwe huis betrokken in de nieuwbouwwijk van Beneden-Leeuwen. Vorig jaar stonden de twee ook met een interview in deze krant, toen nog op de kale bouwgrond. Hun huis zou medio 2015 worden opgeleverd, maar door een efficiƫnte manier van bouwen door projectontwikkelaar van Wanrooij kon de woning al in oktober 2014 worden betrokken.

Door Rinie van Haren

'Er zijn in totaal drie kijkdagen geweest. We leerden daarbij onze buren kennen. Erg toevallig dat onze buurvrouw net als ik uit Woudenberg komt', aldus Marc. Ilse werkt in Eindhoven en Marc in Utrecht. 'Het is hier eigenlijk het beste van twee werelden: een goede ontsluiting van dit gebied en de prachtige polderwegen en vergezichten', zo ervaart Ilse. Toen ze gingen klussen in het huis, hadden ze regelmatig contact met diverse buren. 'Schiet het al op bij jullie? Bij ons komt morgen de keuken', klonk het dan op straat. Ilse: 'En je helpt elkaar met tips.' Marc: 'We hebben bij de oplevering een specialist van Vereniging Eigen Huis in de arm genomen. Het viel ons op dat de aannemer zelf meer opmerkingen had dan de vertegenwoordiger van Eigen Huis. Dat geeft veel vertrouwen'.

De tuin was het enige aspect dat tegenviel, er moest veel meer gebeuren dan ze hadden verwacht. Over de wijk zijn ze erg tevreden, die is heerlijk ruim opgezet. Je kijkt niet direct bij de overburen binnen, door de brede laan en de ruime groenvoorzieningen die er straks gaan komen. Aan de achterzijde kijken ze nu nog naar het polderlandschap in. Maar dat gaat op termijn veranderen, als Het Leeuwse Veld verder wordt voltooid.
De twee hebben ook al een binding met het dorp. De wekelijkse boodschappen worden er gedaan en het centrum heeft een enorm winkelaanbod. Dat het winkelpersoneel je toelacht en de mensen gemoedelijk zijn, vinden beiden erg opvallend. Voor verenigingen of sporten is er nog even geen tijd. Er gaan veel vrije uurtjes in de woning, maar er is wel belangstelling om te gaan voetballen of tennissen.