Dio'30 had een overwinning verdiend.
Dio'30 had een overwinning verdiend. Foto: Twan van der Zandt

DIO'30 geeft verdiende winst in slotfase uit handen

NIJMEGEN - DIO'30 heeft zichzelf flink tekort gedaan in de uitwedstrijd tegen SCH. Tegen tien spelers van de thuisploeg werd de voorsprong in de slotfase nog verspeeld. Eindstand werd uiteindelijk 1-1.

Na de nederlaag tegen Echteld was het zaak om de eerste winst van 2015 binnen te halen. Fren Stevens was afwezig, maar Michel Falize was wel weer inzetbaar. Op een bijzonder slecht veld begonnen beide ploegen aan de wedstrijd.

Veertiende treffer

Al snel was duidelijk dat DIO'30 de betere ploeg was. De Drutenaren kregen ook de eerste kans. Na ook een goede kans voor SCH, die ruim naast werd geschoten, kwam DIO'30 binnen tien minuten op voorsprong. Na een lange bal van Jeffrey de Roock stond Vincent van Hees vrij voor doelman Giel Gubbels. Na hem te hebben omspeeld kon de spits van DIO'30 zijn veertiende treffer van dit seizoen scoren.

Daarna was SCH een paar maal gevaarlijk, maar al snel nam DIO'30 het initiatief weer over. Dit leverde kort voor rust wat kleine mogelijkheden op, maar er werd niet meer gescoord.

Slordig spel

De wedstrijd kenmerkte zich vooral door slordig spel aan beide kanten. Wie weet speelde de kwaliteit van het veld daarbij een belangrijke rol. Desondanks begon DIO'30 sterk aan de tweede helft. De ploeg verdiende zelfs een strafschop, doordat Earvin Truideman, vlak voor het doel, met twee handen naar de grond getrokken werd. De scheidsrechter liet de teams echter doorspelen, tot woede van DIO'30. Trainer Eus Marijnissen werd daarbij met rood uit de dug-out gestuurd. Kort daarna kreeg Siem Jans een uitgelezen mogelijkheid om DIO'30 op 0-2 te zetten. Zijn inzet van dichtbij, op een voorzet van Jeffrey de Roock, ging echter via de lat over het doel.

Rumoerige wedstrijd

Twintig minuten voor tijd werd de wedstrijd tijdelijk gestaakt. Na de tweede gele kaart voor SCH-aanvoerder Wesley Rossen liepen de gemoederen hoog op bij de thuisclub en wilde de scheidsrechter dat beide ploegen voortijdig naar de kleedkamer gingen. Na onderling overleg werd de wedstrijd toch hervat.

Gelijkmaker

De commotie leek SCH goed te hebben gedaan, want waar het de eerste zeventig minuten zeer zwak en zonder beleving speelde, werden ze na de rode kaart wakker. Dit resulteerde snel na de hervatting in de gelijkmaker. Berry Breems schoot in tweede instantie van dichtbij de bal in het doel. Het had voor DIO'30 nog erger kunnen worden, want niet veel later kreeg Luuc Arntz een nog betere kans, maar hij schoot hoog over. In de laatste tien minuten kwam DIO'30 niet meer in de problemen en had het met een beetje geluk zelfs nog met winst uit Nijmegen kunnen vertrekken.

Programma

Komende zondag komt VDZ op bezoek. De Arnhemmers stonden lange tijd op de tweede plaats, maar na het verlies tegen BVC'12 is het door zowel Spero als Hatert voorbij gegaan. Wil DIO'30 nog aanspraak maken op een hoge klassering, dan is winst noodzakelijk. Tevens is het de eerste wedstrijd van de derde periode. Wie weet is dat nog een prijs waar DIO'30 voor kan spelen.

De wedstrijd tegen VDZ, op sportpark de Gelenberg, begint zoals gewoonlijk om 14.30 uur.