Afbeelding
Foto: Buurtzorg Druten

Buurtzorg nu ook in Druten

DRUTEN – 'Kleinschaligheid, flexibiliteit, persoonlijk contact, cliëntgerichtheid en het hebben van één aanspreekpunt zijn de voordelen van Buurtzorg Druten', vertelt Cécile Daanen. Samen met Jorien Versantvoort start ze vanaf 2 maart met Buurtzorg Druten, waarmee de 'oude' zuster weer terugkomt in de wijk. Dit doen zij samen met zeven enthousiaste collega's met een hart voor zorg. Buurtzorg Druten is onderdeel van Buurtzorg Nederland.

Buurtzorg in Maas en Waal bestond al langer, maar vanwege de groeiende vraag naar buurtzorg, werd besloten om een extra team in het leven te roepen. 'En dat wordt Buurtzorg Druten', vertelt Cécile enthousiast. Hierdoor worden de dorpen Afferden, Deest, Druten en Puiflijk, die eerst deel uitmaakten van Buurtzorg Winssen en Buurtzorg West Maas en Waal, samengevoegd. Horssen blijft nog behoren tot Buurtzorg West Maas en Waal.

Dat er een nieuw team bij komt, heeft geen consequenties voor de zorg. 'We kunnen juist meerdere mensen helpen met hun zorgvraag. We leveren nog steeds dezelfde professionele zorg', legt Cécile uit. Buurtzorg Druten werkt met hoog opgeleid personeel. Zij helpen bijvoorbeeld met douchen, aan- en uitkleden, medicijnen klaarzetten en geven. Verder verrichten ze handelingen als het spuiten van insuline, het verzorgen van wonden of het inbrengen van een sonde. 'Onze zorg is persoonlijk, we mogen en kunnen de tijd voor de mensen nemen. Onze patiënt heeft één aanspreekpunt. Bovendien zijn we 24 uur per dag bereikbaar', vertelt Jorien Versantvoort.

Het nieuwe Buurtzorg team is vanaf 2 maart gehuisvest in een pand aan de Karel Doormanstraat. 'Dit is slechts een uitvalsbasis, we verlenen de zorg bij de mensen thuis', vertellen de twee. Mensen met een zorgvraag kunnen direct contact opnemen met Buurtzorg Druten via 06-22 92 27 92 of per mail via druten@buurtzorgnederland.com.