Bij het spel poker gaat het om behendigheid en geluk.
Bij het spel poker gaat het om behendigheid en geluk. Foto: Studio Pannekoek

Groot pokertoernooi bij Café de Bever

BENEDEN-LEEUWEN - Café de Bever is zondag 28 februari het decor van een groots pokertoernooi. Professionele dealers zijn die dag aanwezig om het toernooi in goede banen te leiden. De pokertafels zijn vanaf 14.00 uur geopend en elke speler krijgt bij aanvang 50.000 punten. Ben je vóór 14.30 uur aanwezig, dan ontvang je nog eens 5.000 punten extra.

Door Rinie van Haren

'Re-entry' is mogelijk tot aan de maaltijd, die om 17.30 uur staat gepland. De 'blinds' zijn twintig minuten, dat wil zeggen dat elke twintig minuten de inzet wordt verhoogd. Het betreft een 're-buy' toernooi, waarbij je steeds weer kunt bijkopen en de prijzenpot hoger is. In een normale situatie kun je een 're-buy' doen als jouw aantal chips gelijk is of minder dan het aantal waarmee je het toernooi bent gestart. Dit is variabel en afhankelijk van het toernooi. Bij een 're-buy' toernooi hoeven spelers zich geen zorgen te maken dat ze snel uit het toernooi worden gespeeld, omdat je steeds opnieuw fiches kunt kopen.

Naarmate de tijd van het toernooi verstrijkt, worden de 'blinds' steeds hoger en wordt het winnen van de 'blinds' steeds interessanter. In deze fase van het toernooi is het echt een kwestie van overleven, zeker als je niet meer zo ruim in je pokerchips zit. Confrontaties moet je zien te voorkomen, behalve als je de beste hand hebt. Er is immers weinig voor nodig om uit het toernooi te worden gegooid.

De meest gehoorde reden waarom spelers overstappen naar 'live' pokertoernooien is dat de prijzenpotten vaak groter zijn en dat je voor een relatief lage inleg een flinke hoeveelheid geld kunt verdienen. Daarnaast is het 'live' spelen natuurlijk veel leuker, je kunt je tegenspelers fysiek zien, dus oefen je pokerface en doe ook eens mee.
Waarschijnlijk wordt het zondag 28 februari een marathon, van 14.30 uur tot middernacht. Marcel en Luuk organiseren bij Café De Bever om de week op woensdag een toernooi. Vaste gasten vroegen om dit een keer in een weekend te doen. Daar wordt nu gehoor aan gegeven. Als je zin hebt om informeel te pokeren, dan is dit een uitgelezen mogelijkheid. Aanmelden via info@cafedebever.nl.