De ooienvaar is weer geland in Boven-Leeuwen, bovenop een hoge schoorsteen midden in het dorp. Foto: Clasien Reuser- de Klein.
De ooienvaar is weer geland in Boven-Leeuwen, bovenop een hoge schoorsteen midden in het dorp. Foto: Clasien Reuser- de Klein. Foto: Clasien Reuser- de Klein

Grote opkomst debat winkelen in Druten

DRUTEN - Op initiatief van de gemeente vond afgelopen woensdag in d'n Bogerd een open debat plaats over de toekomst van het winkelen in Druten. Een perfecte timing, gezien de huidige ontwikkeling met winkelketens V&D en Blokker. De opkomst was groot. Zo'n 80 geïnteresseerden, vooral ondernemers, gingen deze avond met elkaar is gesprek.

Het straatbeeld is de laatste jaren veel veranderd en verwacht wordt dat deze tendens zich voortzet. Hoe zorg je ervoor dat het centrum over tien jaar nog leefbaar is? Aan de hand van stellingen werd gesproken over samenwerken, het zien van kansen en het omgaan met bedreigingen. Burgemeester Lucien van Riswijk begeleide het debat. De voltallige gemeenteraad was ook aanwezig, maar mocht enkel luisteren naar de deelnemers aan het debat. Per stelling konden deelnemers aangeven of ze het eens of oneens waren. Er werd gediscussieerd over de bedreigingen en kansen van shoppen via internet. Maar ook over hoe winkeliers samen kunnen werken om te zorgen dat consumenten plezier beleven aan winkelen in het dorp.

Triogebouw

Over de invulling van het Triogebouw liepen de gemoederen hoog op. Eensgezind gaven de deelnemers aan dat het vestigen van een bazaar op deze locatie een bedreiging vormt voor het centrum van Druten. Als voorbeeld werd de zwarte markt in Beverwijk genoemd. Bezoekers zouden dan enkel naar de markt gaan en niet (meer) naar het centrum van het dorp om daar wat te eten, te drinken of andere aankopen te doen.

Komt er een vervolg? Even navragen bij gemeente Druten...