Lies en Raymond.
Lies en Raymond. Foto: Ger Loeffen

Er stroomt liefde door het Hart van Beuningen

BEUNINGEN - De zon schijnt volop en de frisse wind die door het centrum van Beuningen waait is aangenaam. Het maakt een bezoek aan het Hart van Beuningen zeer prettig. Voor vijftig procent komt de frisse wind uit Barneveld, want de liefde bracht Lies Kersjes vanuit de kippenstad naar Beuningen. En niet zonder resultaat. Sinds begin dit jaar vormt ze samen met haar geliefde Raymond Kersjes het Centrummanagement van Beuningen. Raymond is bekend van zijn bedrijf in verhuur van geluidsapparatuur bij evenementen. Lies verdient haar brood als bewindvoerder en curator.

Door Ger Loeffen

Het ondernemerspaar werd door het bestuur van de centrumondernemers gevraagd het management op zich te nemen. Begin dit jaar namen zij het management over van het Amersfoortse Urban Solutions, waarmee de samenwerking eind 2014 werd opgezegd. Zo'n anderhalve dag per week zijn Raymond en Lies druk met het oppeppen van het Hart van Beuningen. Meer reuring in het centrum van Beuningen is het doel van de twee.

De eerste nieuwe activiteiten zijn al geregeld, waaronder een 'levend bankstel' op Valentijnsdag. Aanstaande zaterdag, 14 februari, kunnen bezoekers op verschillende plekken in het centrum plaatsnemen op een levend bankstel. Direct na de sleuteloverdracht in de Beuningse brandweerkazerne zullen de Prinsen Carnaval op de bank gaan zitten en zal burgemeester Carol van Eert in 'gesprek' gaan met het bankstel.

Ook het kampioensteam MC B1 van Beuningse Boys gaat helemaal op de rode Liefdesbank. Iedereen is welkom plaats te nemen en dat moment te laten vereeuwigen. Bij slecht weer staat de bank in de Passage.

Voorjaarsparade

Een volgende activiteit is de voorjaarsparade door het centrum van Beuningen, op zaterdag 7 maart. Veel ondernemers hebben hun medewerking al toegezegd. Van kleding- en schoenenwinkels tot opticiens en dierenwinkels showen hun collectie in een lange parade. Meer info: www.hartvanbeuningen.nl.