Afbeelding
Foto: Tuinen van Appeltern

Tuinenfestival start in maart met eerbetoon aan Vincent van Gogh

APPELTERN - Het zesde tuinenfestival van De Tuinen van Appeltern heeft het thema 'Een tuin voor Vincent'. Het is een hommage aan de Nederlandse schilder Vincent van Gogh, die 125 jaar geleden stierf. Voor het Tuinenfestival zijn tien tuinen uitgezocht die een eerbetoon vormen aan Vincents levenswerk en het themajaar optimaal verduidelijken. Op 1 maart starten de inzenders met de aanleg van hun tuin.

De jury was dit jaar meer dan ooit enthousiast over alle inzendingen, de keuze was niet gemakkelijk. Uiteindelijk zijn de ontwerpen geselecteerd die het meest aansprekend waren of omdat ze het meest aparte element van Vincent belichamen. Samen vormen de tien tuinen een wonderbaarlijke mix van interpretaties vormen over de schilder.
Bij de tien inzenders zijn diverse nationale opleidingen vertegenwoordigd, maar ook self made mensen zitten er bij. Een divers pakket dat alle aspecten van Vincent van Gogh representeert.

De ontwerpers beelden met hun inrichting delen uit van Vincents verhaal. Op 16 mei aanstaande start het Tuinenfestival. Het park is vanaf 1 maart ook weer dagelijks geopend. Meer informatie over De Tuinen van Appeltern is te vinden op www.appeltern.nl.