Afbeelding
Foto: Tim Janssen

Leo Bouman Verdienstelijk Wamelnaar 2015

In een bomvol Vrijetijdscentrum in Wamel werd zaterdagavond 17 januari tijdens de Pronkzitting van Carnavalsvereniging De Oude Gierpont door Prins Maarten d'n Urste traditioneel de jaarlijkse onderscheiding voor Verdienstelijk Wamelnaar uitgereikt. Dit jaar voor de 38e keer, viel deze eer ten beurt aan Leo Bouman.

En er mag met recht worden gezegd dat hij een lange reeks van jaren zijn beste krachten heeft gegeven op een breed maatschappelijk terrein. Leo heeft zich in zijn vrije tijd op meer dan positieve wijze verdienstelijk maakt binnen meerdere verenigingen en organisaties in Wamel en Maas en Waal. In de toespraak van Anthony van Wijk, voorzitter van De Oude Gierpont, werd de te huldigen Wamelnaar met name geschetst als een roerganger in het dorp. Iemand die koers houdt om een gezamenlijk einddoel te bereiken. Besturen en richting geven deed Leo bij tal van verenigingen. Zo was hij 12 jaar voorzitter van het RK Kerkbestuur St. Victor en Gezellen, meer dan 10 jaar voorzitter van de vv Unitas '28 en is hij al ruim 14 jaar voorzitter van de stichting VTC Wamel. Daarnaast heeft hij meerdere functies bekleed binnen diverse Maas & Waalse volleybal besturen. En dat alles met aandacht voor het detail en het belang van allen.

Leo Bouman, samen op het podium met zijn vrouw en drie dochters, sprak dat hij zijn vrije tijd met liefde en plezier zo heeft ingedeeld, maar dat nu de tijd komt dat hij meer tijd aan zijn familie kan besteden en daarmee juist ook aan zijn kleinzoon. Maar, hij sloot af met: "Ik ben een Wamelnaar." En dat toont zijn onvoorwaardelijke betrokkenheid met de Wamelse gemeenschap.

(foto door Tim Janssen)

De Torenuilen

PUIFLIJK - Op zondag 25 januari vindt het spectaculaire Garde- en Showdansen plaats, het is een dansfestijn, geen danswedstrijd. Met medewerking van De Dijkvelders, De Raauw Ossekar, De Plekkers, 't Nuchtere Kalf, De Oude Gierpont, De Bommelaers, De Braoiers, De Streupers en De Torenuilen. Onder het toeziend oog van prins Joey en de snoeplustige hoogheden Dorus en Julian zullen de meiden hun beste beentje voor zetten. Het dansfestijn begint om 10.30 uur in Dorpshuis De Lier. De entree bedraagt 2,50 euro, kinderen tot en met 16 jaar mogen gratis naar binnen.

50+ Zittingsmiddag

8 Februari vindt de de 50+ zittingsmiddag plaats met optredens van verschillende artiesten. De entree bedraagt 6 euro, inclusief een overheerlijke stamppot. Leden van de Bond van Ouderen kunnen zich opgeven bij Frieda Vissers, tel 51 22 36. Niet-leden kunnen zich opgeven bij Mientje de Haas, tel 51 38 77. Opgeven kan tot 31 januari 2015. De middag duurt van 14.30 tot 19.00 uur en vindt plaats in zaal Mulders.