Miriam Reijers en Dennis Gubbels.
Miriam Reijers en Dennis Gubbels. Foto: Hans Barten

Verse Sushi bij PLUS Gubbels

DRUTEN- Sushi. Bijna iedereen is er dol op. Nederland kent diverse sushi restaurants. Maar ook in de supermarkt zijn deze sushi-sets inmiddels in alle soorten en maten te vinden. Wat begon als een spontaan idee tussen Dennis Gubbels van Plus Gubbels Druten en Miriam Reijers en haar man Theo van Sushi&Zo! is uitgegroeid tot een mooie samenwerking tussen twee plaatselijke ondernemers.

Sinds december verkoopt Dennis Gubbels van Plus Gubbels sushi van Sushi&Zo! in zijn supermarkt aan de Heuvel in Druten. De lokale ondernemers Mirjam en Dennis zitten onder andere samen in de ondernemersvereniging Druten. Vanuit deze hoedanigheid zijn ze met elkaar in gesprek gekomen en is het idee om samen te werken ontstaan. 'Ik ben groot voorstander van samenwerking met lokale ondernemers', vertelt Dennis Gubbels. Door samen te werken snijdt het mes aan twee kanten.
'Wij hebben naast onze reguliere afzet een centraal verkooppunt voor de lokale consument,'vertelt Miriam. Dennis vult aan: 'Voor de consument is er ieder weekend dagverse lokale sushi beschikbaar.'

Onderscheidend product

Naast de lokale samenwerking wilde Dennis Gubbels ook graag een extra product aanbieden. De supermarkt onderscheidt zich met de verse sushi van andere supermarkten. In de meeste supermarkten wordt namelijk sushi verkocht met een lange houdbaarheidsdatum, gemaakt door grote leveranciers. 'Wij bereiden onze sushi op dezelfde dag vers voor. De sushi is ook maar één dag houdbaar', vertelt Miriam Reijers. Miriam en Theo kopen de ingrediënten voor de sushi in bij diverse versspecialisten uit de regio. Daardoor kunnen zij de versheid van hun producten garanderen.

Toekomst

Toekomstplannen hebben de twee genoeg. 'We hopen dat in de toekomst meer ondernemers ons volgen en we meer samenwerking creëren', vertelt Dennis.
In de supermarkt worden op dit moment standaardvarianten aangeboden, maar komt er in de toekomst meer vraag naar verschillende of andere sushi-sets dan kunnen ze daar in de toekomst op inspelen.
In de toekomst willen de twee ook op bestelling werken, zodat klanten de sushi op bestelling kunnen afhalen in de supermarkt. 'Maar zo ver zijn we nog niet hoor, we willen eerst het concept goed van de grond krijgen', lachen de twee.

Proeverij

Liefhebbers van deze lekkernij, rijk aan proteïnen en omega3 zijn wekelijks van vrijdag tot en met zondag van harte welkom bij supermarkt Plus Gubbels in Druten.

Op zaterdag 23 januari aanstaande en zaterdag 7 februari tussen 13.00 en 16.00 uur is het ook nog eens mogelijk om zelf te ervaren hoe deze verse sushi smaakt. Miriam Reijers en haar collega zijn dan aanwezig om een en ander te vertellen en vragen te beantwoorden over deze verse sushi.