Het bestuur van Dorpsplatform Appeltern.
Het bestuur van Dorpsplatform Appeltern. Foto: Mario van der Velden

Dorpsplatform Appeltern

APPELTERN - In Appeltern zijn een aantal enthousiaste dorpsbewoners gemotiveerd aan de slag te gaan om te zorgen dat Appeltern een dorp blijft, waarin het nu, maar ook straks prettig wonen is. Eind december vond in dit kader de oprichting van Dorpsplafform Appeltern plaats.

Het nieuwe dorpsplatform wil zich actief gaan inzetten voor de woon- en leefomgeving van Appeltern. Ze willen samen met de dorpsbewoners een Dorps Ontwikkelings Plan (DOP) opstellen om de leefbaarheid van het dorp voor nu en in de toekomst te behouden en te versterken.
Ook wil Dorpsplatform aanspreekpunt zijn voor zowel de dorpsbewoners als de gemeente om de belangen van het dorp te behartigen en burgerinitiatieven te stimuleren.
Om deze doelen te kunnen verwezenlijken, zijn vrijwilligers nodig. De vrijwilligers zijn onmisbaar voor het nemen van initiatieven, het zitting nemen in werkgroepen, het bijwonen van bijeenkomsten, het actief meedenken over dorpszaken en het daadwerkelijk bijdragen aan activiteiten. De eerste werkgroep is inmiddels al een feit. Het betreft de PR-commissie, die onder andere verantwoordelijk is voor de website www.mooi-appeltern.nl. Hier kunnen dorpsbewoners en overige belangstellenden terecht voor alle informatie over het dorpsplatform en over Appeltern in het algemeen. Wil je ook je steentje bijdragen aan een leefbaar Appeltern, meld je dan aan via de webiste als vrijwilliger.