MHCB meiden C2 zaalkampioen

NIJMEGEN - De meiden van Hockeyclub Beuningen MC2 hebben zaterdag in een goed gevulde Jan Massinkhal de zaaltitel in de eerste klasse binnengehaald.

Door Steve van den Boogaard

De strijd, tegen het thuisspelende QZ, was in de beginfase in evenwicht. Beide teams wisten gevaarlijk door te dringen tot in de cirkel, maar kwamen niet tot scoren. Halverwege de eerste helft kwam Beuningen op 1-0 voorsprong. Snel daarna volgde het tweede en derde doelpunt. QZ zette een aanval in en maakte in de eerste helft nog een tegendoelpunt. De teams gingen met een stand van 3-1 de rust in. In de tweede helft lukte het de Beuningse meiden nog een keer te scoren, waardoor de eindstand op 4-1 kwam. Dankzij de overwinning konden de meiden zich zaalkampioen noemen. De champagne moest nog even in de ijskast, er moest nog een afsluitende partij gespeeld worden tegen de nummer 2, Arnhem. Arnhem zette alles op alles om te winnen van de kersverse kampioen. Arnhem wist de wedstrijd op het nippertje te winnen van Beuningen met 2-1.