Afbeelding
Foto: Bibliothek riviereland

Activiteiten bij de bibliotheek

MAAS EN WAAL - Er staan weer veel leuke activiteiten op het programma bij de diverse bibliotheken in Maas en Waal. Woensdag 21 januari starten de Nationale Voorleesdagen met het Voorleesontbijt op kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en basisscholen. Bibliotheek Rivierenland heeft een speciaal voorleesteam, dat aan ruim 1.700 peuters in de regio het prentenboek van het jaar 'Boer Boris gaat naar Zee' voorleest.

In de bibliotheek in Beneden-Leeuwen is het elke woensdag voorleespret. Vanwege de Nationale Voorleesdagen is de activiteit woensdag 21 januari extra feestelijk, met een traktatie en wat drinken.

Voorleespret begint om 14.30 uur. De entree is gratis. Meer informatie: www.bibliotheekrivierenland.nl

Voorleespret in Beuningen

Elke derde woensdag van de maand kun je bij de bibliotheek in Beuningen luisteren naar mooie verhalen. Woensdag 21 januari leest Geeske Lukker voor van 14.00 tot 14.30 uur. Het voorlezen is bedoeld voor peuters, kleuters en iedereen die van mooie verhalen houdt. De toegang is gratis. Meer informatie via tel. 024-6771341.

Bibliotheek Heerewaarden

Op zaterdag 24 januari is de feestelijke opening van de bibliotheek in Heerewaarden. Vanwege bezuinigingen kon de bibliobus niet meer naar Heerewaarden komen. Een groepje vrijwilligers pakte het idee op om een 'eigen' bibliotheek op te starten in Dorpshuis De Vrijheid. Na maanden hard werken wordt de bibliotheek 24 januari om 14.00 uur geopend. Iedereen is van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen.

De uitleen start op maandag 26 januari. De bibliotheek zal geopend zijn op maandagochtend, woensdagmiddag en vrijdagavond. De uitleen van boeken is gratis voor alle inwoners van Heerewaarden. Voor lidmaatschap van mensen buiten Heerewaarden zal een kleine vergoeding worden gevraagd.