Najaarskermis verhuist

BEUNINGEN - De Beuningse najaarskermis verhuist van het Asdonckterrein aan de Van Heemstraweg naar het parkeerterrein langs de kerk. Het college van B&W heeft besloten om de kermis daar in ieder geval dit jaar te houden. Het is de bedoeling dat de kermis samenvalt met de jaarlijkse nazomerdag in het centrum van Beuningen, op de tweede zondag van september. De voorjaarskermis vindt waarschijnlijk plaats op het Mauritsplein en wordt tegelijkertijd gehouden met de Lentefeesten. Dan is er onder meer een grote braderie.

Tijdelijk beheer d'n Bogerd

DRUTEN - Cultureel Centrum d'n Bogerd in Druten heeft Niels Gijsbers tijdelijk aangesteld voor het beheer. Hij vervangt de zieke Van Gaal. Niels Gijsbers is de komende drie maanden verantwoordelijk voor het beheer en de horeca van het cultureel centrum. Bart van Kraaij is verantwoordelijk voor de administratie. De komende drie maanden heeft Gijsbers een aantal opdrachten meegekregen om te vervullen. Consequenties voor zijn rol in de raad heeft deze functie niet, omdat hij werkzaam is voor de Stichting Centrale Accommodatie Druten. Beslissingen over subsidies en dergelijke neemt hij niet. Na deze drie maanden wordt er in een evaluatie bekeken hoe het gaat en wat er verder gaat gebeuren. Niels Gijsbers vindt deze verantwoordelijkheid een hele uitdaging, maar hij hoopt ervoor te kunnen zorgen dat iedereen zich thuis voelt in het centrum en het centrum zo optimaal mogelijk kan laten draaien.

Schade door
vuurwerk
Druten

DRUTEN - In de gemeente Druten is in de aanloop naar Oud en Nieuw en tijdens de viering zelf voor bijna 17.000 euro schade aangericht. Het gaat vooral om schade aan vuilnisbakken, abri's en verkeersborden. Vorig jaar is er voor 10.000 euro vernield, maar deze keer heeft de gemeente ook de schade aan verkeersborden meegeteld. Die schade bedraagt bijna 6.000 euro. Verder is er voor minstens 1.500 euro vernield aan putten. Op het plein voor dorpshuis 't Trefpunt in Deest is voor 3.000 euro schade toegebracht aan een lichtmast, aan de Scharenburg in Druten bedraagt het totale schadebedrag 6.300 euro.