Promotiefilm Wijchen in vogelvlucht

WIJCHEN - Een promotiefilm van drie minuten, waarin de gemeente Wijchen in vogelvlucht voorbij komt. Dat is het 'nieuwjaarskadootje' van de gemeente Wijchen voor haar inwoners. Het filmpje is gemaakt door Wijchenaar Rob Janssen. In het filmpje wordt een beeld gegeven van de schoonheid en veelzijdigheid van de gemeente.

De promotiefilm is bedoeld voor zowel particulieren, ondernemers en toeristen en kan door iedereen gebruikt worden. Het filmpje is te bekijken via YouTube, Promotiefilm gemeente Wijchen 2014.

Een historisch
moment voor Wamel

WAMEL - De digitale uitgave van het boek 'Van Vamele tot Wamel' is zondagmiddag 11 januari vrijgegeven. Burgemeester Thomas Steenkamp stelde de website, samen met zijn voorgangers Henk Propper en Toon Maas, met één druk op de knop in werking.

De digitale uitgave van het boek uit 1993 is slechts de eerste fase. In de tweede fase werkt een groep vrijwilligers aan een vervolg op het bestaande boek, zowel wat betreft de techniek als de inhoud. Maar ook voor het ontwikkelen van de software zijn mensen nodig. Daarom roept de stichting iedereen die geïnteresseerd is op om mee te werken.

Geïnteresseerden kunnen via de website van het boek contact opnemen met de stichting. Het digitale boek is te vinden op www.vanvameletotwamel.nl.

Herdenkings bijeenkomst
Beuningen

BEUNINGEN - Tientallen geïnteresseerden waren afgelopen donderdag aanwezig op de herdenkingsbijeenkomst in Beuningen. Burgemeester Carol van Eert had de bijeenkomst georganiseerd om stil te staan bij de aanslagen in Parijs, waarbij twaalf journalisten, politieagenten en burgers om het leven zijn gekomen.

Van Eert zei onder meer dat er in Parijs een grens is overschreden. De gruwelijke aanslag is volgens hem ook een aanslag op het recht van vrijheid van meningsuiting.