Boccia toernooi

BENEDEN-LEEUWEN - In MFA de Rosmolen vindt zondag 18 januari het bocciatoernooi plaats. Aan het toernooi doen ongeveer 40 sporters met een lichamelijke beperking mee uit Nederland en Belgiƫ. Er wordt voor de negende keer gestreden om de Coen de Lange Memorial wisselbeker.

Boccia is een sport voor mensen met een lichamelijke beperking en wordt zowel in wedstrijdverband als recreatief gespeeld. Boccia lijkt erg op jeu de boules. Het verschil is onder andere dat de ballen van leer zijn en dat er diverse hulpmiddelen gebruikt kunnen worden om deze sport te beoefenen. De wedstrijden beginnen zondag om 9.30 uur en duren ongeveer tot 17.30 uur. Meer informatie via: www.boccia.nl/nieuws of per mail via asv.vizier@gmail.com.

Open indoor tennistoernooi

BENEDEN-LEEUWEN - Bij de Leeuwense tennisvereniging Lewabo is op maandag 5 januari het Lewabo Tennis Today Open Indoor begonnen. De organisatie ontving 420 aanmeldingen. Er konden echter maar 360 deelnemers worden geplaatst. Met dit grote deelnemersveld zal in 280 wedstrijden moeten worden beslist op wiens naam dit prestigieuze toernooi kan worden geschreven.

In de grote tennishal van Lawabo is het, gedurende het toernooi, een komen en gaan van spelers. Olav de Kock legt uit: 'Er zijn verschillende tennisverenigingen die geen mogelijkheid hebben om binnen te spelen. Daarom komen deelnemers vanuit de hele regio naar hier, om deel te nemen aan het toernooi. Maar ook onder onze leden is veel belangstelling voor het toernooi. Zo vlak na de feestdagen is er sowieso veel interesse om weer te gaan sporten. We hebben eigenlijk een luxe probleem, dat we niet eens alle inschrijvingen hebben kunnen plaatsen. Tien jaar lang hadden we De Blank als sponsor van dit toernooi. Dit jaar is Tennis Today uit 's-Hertogenbosch als nieuwe partner gevonden.'

Zaterdag 17 januari worden de halve finales gespeeld. Het belooft een spannende speeldag te worden, waarbij ook veel publiek te verwachten is. Vanaf 16.00 uur worden de halve finales op hoog niveau gespeeld. In de publieksruimte is er, naast het goede zicht op de banen, ook de mogelijkheid voor het nuttigen van stamppot en, later, een hapje en drankje. Zondag staan de finales op het programma. Ook dan zijn er verschillende activiteiten in de kantine, waaronder heerlijke versnaperingen en een loterij. Alle belangstellenden zijn daarbij van harte welkom. De toegang is gratis.

Badminton kampioen        

DRUTEN - Team 3 van Badmintonclub Druten is afgelopen zondag kampioen geworden in de derde klasse van het district. Het team, bestaande uit Stijn van den Heuvel, Olaf Smeulders, Esther de Jong, Anne van Lith en Mirjam Smit, mag zich door overweldigende resultaten twee wedstrijden voor het einde van de competitie al kampioen noemen. Een mooie prestatie van dit jonge team, die het volgend seizoen een klasse hoger gaat spelen.