Voetbal programma

MAAS EN WAAL - Voor komende zondag staan er twee inhaalwedstrijden op het programma. Derdeklasser Beuningse Boys speelt thuis tegen Hatert en in de vijfde klasse krijgt Victoria'25 bezoek van Aquila uit Dreumel. Vanaf zondag 25 januari is er weer een volledig voetbalprogramma.

Winst voor Slagvaardig in nieuw damjaar

WAMEL - De Wamelse dammers hebben met hun 8-4 winst op De Ton uit Arnhem de eerste teamoverwinning in dit kalenderjaar behaald. Slagvaardig kreeg goed tegenstand van het gelegenheidsteam, dat volledig uit clubdammers van CTD bestond. De wedstrijd werd als onderdeel van het nederlaagtoernooi met zestallen gespeeld. De Wamelse dammers waren scherper in het benutten van kansen. Ze deden hun naam eer aan en toonden zich in de beslissende fase slagvaardiger. Naast winst van Henk Bracht en Niek van Zoelen vielen er remises aan de borden van Rien van Rossum, Cees Buis, Anton Janssen en Theo Meurs.

Slagvaardig poetste met de 8-4 uitslag de nederlaag weg die in december tegen Zwart-Wit'86 uit Malden werd geleden. Op donderdag 22 januari komt DC Groesbeek naar Wamel, voor de volgende wedstrijd in het nederlaagtoernooi. Aanstaande donderdag vanaf 19.45 uur is er de wekelijkse clubavond in het Vrijetijdscentrum in Wamel. Er is voor belangstellenden gelegenheid vrijblijvend binnen te wandelen.

Promoties
Chance à tous

BENEDEN-LEEUWEN - De strijd om het ronde-kampioenschap bij bridgeclub Chance à tous is op 5 januari beslist. De beslissing viel in de 5e zitting van de 3e competitieronde. Het ging tussen de paren Marijke v.d.Bosch-Lia van Elk en Geert Cobussen-Ad Kalkers. Marijke en Lia wonnen nipt. De strijd om de derde plaats werd gewonnen door Jan van Elk en Geert van Oijen.

Ook de strijd om de drie promotieplaatsen naar de A-lijn bracht de nodige spanning. Als eerste promoveerde het paar Ineke en Peet Dieke, gevolgd door Mimi Hoppenreijs-Lia de Kock. Het derde promotiepaar werd Truus van Gelder-Joke Pompen. Voor alle drie de gepromoveerde paren is het een hernieuwde kennismaking met de A-lijn. Op maandag 19 januari begint de volgende competitie in De Twee Linden in Beneden-Leeuwen.

Zilver voor
zwemmer
Jochem Janssen

ARNHEM - Vijf zwemmers van ZV De Gelenberg hebben afgelopen weekend gezwommen op de Gelderse Winter Kampioenschappen in Arnhem. Jochem Janssen heeft hierbij een zilveren medaille behaald op de 50 meter vrij in 26.80 seconden. Lobke van Eldijk, Inge Hermans, Guusje van Lent en Jan-Willem Melchers kunnen eveneens terugkijken op een geslaagd weekend, met mooie pr's.