Flinke subsidie voor De Kernen

MAAS EN WAAL - Provincie Gelderland heeft 1 miljoen euro subsidie toegekend aan twee projecten van woonstichting De Kernen. Een half miljoen euro wordt beschikbaar gesteld voor de herstructurering van de Varikse Driehoek in Heerewaarden. Eenzelfde bedrag wordt beschikbaar gesteld voor twaalf nieuw te bouwen woningen naast Museum TweeStromenland in Beneden-Leeuwen. Dankzij deze subsidie kan de woningstichting kwalitatief hoogwaardige woningen garanderen tegen een sociale huurprijs.

Parochies
Beuningen
samengevoegd

BEUNINGEN - Op decreet van bisschop Antoon Hurkmans van 's-Hertogenbosch zijn zondag 11 januari in Beuningen vier parochies samengevoegd tot één. Het gaat om de parochies H. Andreas in Weurt, H. Cornelius in Beuningen, H. Johannes de Doper in Ewijk en de H. Antonius van Padua in Winssen. Met de fusie tot één parochie, met de naam H. Johannes de XXIII, komt een einde aan een lange historie. Enkele honderden parochianen uit de vier dorpen woonden de viering bij.

Beuningen
On Ice
succesvol

BEUNINGEN - De organisatie van Beuningen On Ice kijkt terug op de meest succesvolle editie van het ijsevenement. In totaal hebben 54.334 personen het ijspaleis bezocht. Het bestuur is hiermee zeer hoopvol over een zevende editie aan het eind van dit jaar.

Bezwaren Excluton

DRUTEN - De bezwaren, die een aantal bewoners van de Noord-Zuid tegen Excluton heeft ingediend tegen het niet handhaven van de gemeente Druten, zijn ongegrond verklaard. Het college heeft hiertoe besloten omdat zij van mening is dat er zicht bestaat op legalisatie en handhavend optreden in strijd is met het evenredigheidsbeginsel: het economisch belang van het bedrijf weegt zwaarder dan het handhavingsbelang op dit moment. Excluton levert direct en indirect een grote bijdrage aan de werkgelegenheid in het land van Maas en Waal.

Vloedschuur
nieuwe straat
Afferden

AFFERDEN - In Afferden wordt binnenkort gestart met de aanleg van een nieuwe weg in het nieuwbouwplan ten westen van de Pas. De gemeente Druten heeft besloten dat de nieuwe straat de naam 'Vloedschuur' krijgt. Op het terrein, in de hoek Van Heemstraweg/Pas, worden acht woningen gebouwd. Daarvan komen er zes aan de Vloedschuur.
De naam Vloedschuur heeft betrekking op een nabijgelegen monumentale schuur, die iets hoger ligt dan de omgeving. De schuur ligt op een terp, zodat deze bij hoog water droog bleef.