Opname van de talkshow op locatie.
Opname van de talkshow op locatie. Foto: Michel Nauta

Webfm & Webtv op zoek naar cameramensen

MAAS EN WAAL - Het lokale nieuws vastleggen, inwoners informeren en tegelijkertijd mensen ontmoeten en de streek beter leren kennen. Dat is in een notendop wat werken voor Webfm &Webtv inhoudt. De lokale omroep werkt hiervoor samen met een team van vrijwilligers. Samen zijn ze op dit moment goed voor diverse tv-programma's. Om ook in de toekomst het nieuws uit de regio in beeld te kunnen blijven brengen, is de omroep op zoek naar cameramensen. Mensen die het leuk vinden 'om televisie te maken'. Ervaring is geen vereiste.

Een team van twaalf personen maakt momenteel de programma's bij Webtv, waarvan drie cameramensen/editors op regelmatige basis actief zijn. De Drutense Michel Nauta is één van hen. De omroep heeft hem anderhalf jaar geleden bovendien gebombardeerd tot Hoofd TV. Zijn werkzaamheden voor de omroep hebben hem een schat aan informatie opgeleverd. En doen dat nog steeds.

"Toen ik hier kwam had ik geen enkele ervaring met camerawerk. Althans, niet met bewegend beeld. Webfm & Webtv heeft mij de gelegenheid gegeven mij het cameravak en editen op lokale omroep niveau eigen te maken", aldus Nauta. Elk aspect van televisie maken is een vak op zich, meent hij. "Op lokaal niveau komt het erop neer dat je de capaciteiten van individuen samenvoegt, om – met z'n allen - een goed product neer te zetten. De credits? Je naam op de aftiteling", aldus de Drutenaar. Wat voor hem het vak van cameraman zo mooi maakt, is het feit dat je met kleine dingen het verschil kunt maken: "Cameramensen dienen in de basis allemaal hetzelfde doel. Het is de kunst er je eigen draai aan te geven. Hoe breng je de mensen in beeld? Welk standpunt pak je? Welke muziek zet je eronder? Dat bepaalt hoe het item op de kijker overkomt."

Webfm & Webtv ging van start in 2003. In eerste instantie met radio uitzendingen en een tv krant. Zeven jaar geleden kwamen daar televisie uitzendingen bij. Het omroepgebied omvat de gemeenten Beuningen, Druten en West Maas en Waal. De programma's zijn ookte zien en te beluisteren via www.webfm.nl.

Mensen die interesse hebben om als cameraman of -vrouw bij Webfm & Webtv aan de slag te gaan, kunnen bellen met 024-3500900 of mailen naar info@webfm.nl.