Supplementen en gezondheid

BOVEN-LEEUWEN - Steeds meer mensen ontdekken de voedingssupplementen. Maar de vraag is of deze supplementen noodzakelijk zijn of gewoon een hype. Tijdens een lezing op vrijdag 9 januari vertelt Juglen Zwaan over supplementen, om bezoekers inzicht te geven in middelen zoals vitamines, mineralen en superfoods. Juglen Zwaan is initiatiefnemer van het gezondheidsplatform aHealthylife.nl. Hij gelooft dat gezonder leven voor iedereen mogelijk is. Tijdens de lezing maakt hij mensen bewust van het belang van gezond leven. Daarnaast reikt hij oplossingen aan, zodat iedereen naar huis gaat met handige tools.

De lezing vindt plaats in Kulturhhus D'n Dulper in Boven-Leeuwen. De lezing start om 20.00 uur. De entree bedraagt 10 euro per persoon. Aanmelden is gewenst en kan via gvamaasenwaal@kpnmail.nl.

Verkoop zitting Roefelbus van start

BOVEN-LEEUWEN - Carnavalsvereniging De Roefelbus uit Beneden-Leeuwen is druk bezig het programma voor haar pronkzitting van 17 januari voor te bereiden. De pronkzitting vindt plaats in D'n Dulper in Boven-Leeuwen. Op die avond zal Prins Cootjuh d'n Urste aftreden en wordt de nieuwe prins bekend gemaakt. Op woensdag 7 januari om 20.00 uur start de kaartverkoop voor de pronkzitting. Kaarten kosten 7,50 euro en kunnen afgehaald worden in D'n Dulper.

Foto-actie Bibliotheek

MAAS EN WAAL - De Nationale Voorleesdagen vinden dit jaar plaats van 21 tot 31 januari 2015. Tijdens deze voorleesdagen staat het prentenboek 'Boer Boris gaat naar zee' centraal. Bibliotheek Gelderland-Zuid houdt voorafgaand aan de Nationale Voorleesdagen een foto-actie. Kinderen tussen de twee en zes jaar oud, die zich verkleden als boer en hiervan een foto opsturen, maken kans op gratis kaartjes voor de activiteiten in de vestigingen van Bibliotheek Gelderland-Zuid. Maak dus een foto en stuur deze naar website@obgz.nl. Op 18 januari wordt de winnaar bekend gemaakt. Foto's worden geplaatst op de website van bibliotheek Gelderland-Zuid.

Presentatie nieuwe prins Braoiers

BENEDEN-LEEUWEN - Na een carnavalsjaar onder leiding van Prins Herman d'n Urste maken de Braoiers zich op voor een nieuw carnavalsseizoen. Er staan diverse activiteiten op het programma, waaronder de bekendmaking van de nieuwe prins. Op zondag 4 januari 2015 wordt de opvolger van Prins Herman d'n Urste gepresenteerd. De nieuwe prins is door de Braoiers gekozen uit kandidaten die door inwoners van het dorp zijn aangedragen. Voor de jeugd is er op zaterdag 3 januari een jeugdmiddag in de Rosmolen met de musical 'De Drie Biggetjes'. Voordat deze musical van start gaat, presenteren de Braoiers hun jeugdprins- en prinses.