Jop en Marlon met hun eerste sneeuwpop van het jaar.
Foto: Chantal Roest
Jop en Marlon met hun eerste sneeuwpop van het jaar. Foto: Chantal Roest Foto: Chantal Roest

Activiteiten Dijkmagazijn in het nieuwe jaar

BEUNINGEN- Een nieuw jaar komt in zicht. Dat betekent voor diverse organisaties ook weer nieuwe activiteiten op de agenda. Zo ook bij het Dijkmagazijn, te beginnen op zondag 4 januari.

Dan organiseert het Dijkmagazijn en 't Centrum Weurt een natuurwandeling. Wie graag tussen het groen loopt maar een wandelmaatje mist, kan er misschien een vinden tijdens de wandeling door de Weurtse uiterwaarden. Een gids laat tijdens deze wandeling zien wat voor boeiende dingen er in de uiterwaarden te zien zijn. Na afloop staat er soep klaar en koffie met appeltaart in 't Centrum Weurt. De wandeling vindt plaats op zondag 4 januari van 10.30 tot 12.00 uur. De wandeltocht kost 2,50 euro consumpties vanaf 3,75 euro. Er wordt gestart met de wandeling vanaf 't Centrum, Pastoor van Marckstraat 7.

Pannenkoekenspeurtocht

Voor kinderen vindt de eerste activiteit plaats op woensdag 7 januari. Dan organiseert het Dijkmagazijn een speurtocht. Met zoekopdrachten worden kinderen het bos ingestuurd. De middag eindigt met pannenkoeken voor de winnaars en verliezers. Kinderen tussen 7 en 13 jaar zijn van harte welkom. De middag start om 14.00 uur en duurt tot 16.30 uur in het Dijkmagazijn, Dijk 41 in Beuningen. De kosten bedragen 4,50 euro inclusief pannenkoek.

Vogelvoedertakken

Voor kinderen die in de winterdag graag vogels helpen, organiseert Het Dijkmagazijn een knutselmiddag op woensdag 14 januari. Er wordt een voedertak gemaakt waarop vogels hun klim- en vliegkunsten kunnen vertonen om aan eten te komen. Kinderen tussen 7 en 13 jaar zijn van harte welkom. De middag start om 14.00 uur en duurt tot 15.30 uur. De kosten bedragen 2,50 euro inclusief materialen en een drankje.

Voor meer informatie over alle activiteiten en reserveringen 024- 67 77 000 en dijkmagazijn@hetnet.nl. Zie voor volledige Waalwoemie-agenda www.hetdijkmagazijn.nl en facebook.com/dijkmagazijn.

Lekker sleeën met oma in de sneeuw.
Foto: Clasien Reuser-de Klein