Beachvoetbaltoernooi in de oude Honig fabriek in Nijmegen.
Beachvoetbaltoernooi in de oude Honig fabriek in Nijmegen. Foto: Sjaak Janssen

Wamelse jeugd voetbalt op verwarmd zand

NIJMEGEN - De jeugdspelers van Unitas'28 speelden afgelopen woensdag een zandvoetbal toernooi in de Beachfabriek in Nijmegen. Terwijl het buiten waaide en regende, waande de Wamelse jeugd zich in Braziliaanse sferen.

De Beachfabriek bevindt zich in de oude Honig fabriek. Je kunt er 365 dagen per jaar sporten op het verwarmde indoorstrand. Op de locatie wordt doorgaans beachvolleybal gespeeld, maar je kunt er ook korfbal, footvolley, beachtennis, beachhockey, speedminton of beachsoccer spelen.

Op het overdekte strand waren beachsoccervelden uitgezet. Op blote voeten werden er kleine onderlinge toernooitjes afgewerkt. De jeugd oefende op het tropische zandstrand de Braziliaanse voetbaltechnieken. De oudste jeugd speelde gemengd. De jongste deelnemers oefenden het nemen van penalty's en het bouwen van zandkastelen. De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde (warme) winteractiviteit, die zeker voor herhaling vatbaar is.

Ben je als jeugdspeler op zoek naar een leuke club waar gezelligheid en prestatie hand in hand gaan? Kom dan een keer meedoen met een proeftraining in jouw leeftijdscategorie. Zo kun je zien en ervaren of voetbal bij Unitas'28 iets voor jou is. Je bent van harte welkom.