Basisschool de Wegwijzer.
Basisschool de Wegwijzer. Foto: Hans Barten

Onderwijs en opvang onder één dak

WINSSEN - Kinderopvang Oetsie&So verhuist begin januari van het gebouw aan de Hendrik de Haardstraat naar het schoolgebouw aan de Molenstraat in Winssen. In het gebouw zijn reeds basisschool De Wegwijzer (Stichting Oeverwal) en peuterspeelzaal Pinokkio gevestigd. Op maandag 5 januari aanstaande wordt de officiƫle verhuizing gevierd.

Vier jaar geleden werd het schoolgebouw van Stichting Oeverwal geopend. Door de vergrijzing in het dorp Winssen komen er minder kinderen op de school. Dit heeft tot gevolg dat lokalen leegstaan. Leegstand kost veel geld en voor de lege lokalen krijgt Stichting Oeverwal geen vergoeding. 'Echter, Stichting Oeverwal mag wel lokalen verhuren aan onder- en opvanginstanties', vertelt Marieke Marcusse, directeur van basisschool De Wegwijzer.

Binding

In overleg met de directeur van basisschool De Wegwijzer en de directeur-bestuurder van Stichting Oeverwal, Gerard van der Burgt, bleek dat het mogelijk was om Oetsie&So te huisvesten in het gebouw van de basisschool en de peuterspeelzaal. Het kindcentrum greep deze gelegenheid met beide handen aan. 'Het geeft de kinderen die wij opvang bieden, meer binding met de school', aldus een medewerker van Oetsie&So. De opvang biedt op de nieuwe locatie plaats aan maximaal zestien kinderen.

Verrijking

'Wij vinden dat Oetsie&So een verrijking betekent voor het gebouw en goed past bij de doelstelling: onderwijs en opvang geven aan kinderen van nul tot twaalf jaar', stelt Marieke Marcusse. 'De relatie met het dagverblijf was al goed, maar nu zijn de lijntjes nog korter. Kinderen hoeven na schooltijd niet meer te lopen naar de opvang, ze kunnen in het gebouw blijven.'

Opening

Inmiddels zijn enige aanpassingen gedaan, omdat de gebouwen voor kinderopvang andere eisen hebben dan een schoolgebouw. Maandag 5 januari zijn ouders van kinderen van basisschool De Wegwijzer, peuterspeelzaal Pinokkio en kinderopvang Oetsie&So van harte welkom aanwezig te zijn tijdens de officiƫle verhuizing van Oetsie&So.

Gerard van der Burgt, directeur bestuurder van Stichting Oeverwal en burgemeester Carol van Eert zullen hierbij aanwezig zijn.