Zaalvoetbal toernooi WVW Weurt

WEURT - Om het nieuwe jaar sportief te beginnen, houdt WVW Weurt op zondag 4 januari een zaalvoetbaltoernooi. Het toernooi wordt gehouden in zaal de Kloosterhof. Van 10.00 tot 12.00 uur zijn de Mf, F en de E jeugd aan de beurt. Van 12.00 uur tot 14.00 uur spelen de D1, MD1, C1 en MC1. Van 14.00 tot 16.00 uur tot slot, komen de B en de A jeugd in de zaal.

Geen tweede NK-titel Buis

ROTTERDAM - Rolstoeltennisster Marjolein Buis is er niet in geslaagd om in Rotterdam haar tweede NK-titel te pakken. In de halve finale verloor Marjolein met tweemaal 6-2 van de in bloedvorm verkerende Jiske Griffioen. Ook in het dubbelspel moest Buis haar meerdere erkennen in de Woerdense. Buis kijkt vooral terug op een gezellige week, waarin ze oprecht genoten heeft van het spelletje, haar dubbelpartner en het publiek dat speciaal voor haar naar de havenstad afreisde. De Beuningse, die over drie weken haar 27e verjaardag zal vieren, bereidt zich vanaf nu voor op het eerste Grand Slam Toernooi van 2015, de Australian Open, dat in het laatste weekend van januari zal worden gespeeld. Voor meer info over Marjolein Buis, zie www.marjoleinbuis.nl

Volleybal
bewegings school van start

DRUTEN - Volleybalvereniging Boemerang Komeet is onlangs gestart met een volleybal bewegingsschool voor jonge kinderen. Kinderen in de leeftijd van vier tot en met zes jaar kunnen al leren volleyballen bij de vereniging. Tijdens de lessen gaat het niet alleen om het leren van het volleybalspel, maar is er ook aandacht voor bewegingsvormen als klimmen, klauteren, rollen, duiken, zwaaien, zwieren en huppelen. Ook aspecten als lenigheid en snelheid komen aan bod. Naast het leren van allerlei bewegingsvormen is sporten in teamverband heel belangrijk voor jonge kinderen. Er is er veel aandacht voor de sociale ontwikkeling. Diverse balvaardigheden komen aan bod, zoals gooien en vangen met grote en kleine ballen. Al na drie trainingen kunnen kinderen een wedstrijdje spelen in de vorm van Smashbal, een begin onderdeel van het volleybalspel.

Geïnteresseerden zijn op woensdag 7 januari samen met hun kind van harte welkom om, geheel vrijblijvend, een volleybal bewegingsles te volgen in sporthal de Heuvel in Druten. De les is van 17.30 tot 18.30 uur en wordt gegeven door ervaren bevoegde sportdocenten. Meer informatie via tel. 0487-531549 of via de website www.Boemerangkomeet.nl.

Flessenactie
Fortuna '74

BERGHAREN - De flessenactie van korfbalvereniging Fortuna '74 heeft 1.260 flessen, en daarmee 315 euro, opgeleverd. Het geld komt ten goede aan activiteiten en materiaal voor de Bergharense club.