Ninja's in Druten.
Ninja's in Druten. Foto: Bob Walker

Shin Sei Ryu opent haar deuren in Druten

DRUTEN - Shin Sei Ryu, een school voor Japanse krijgskunst - enkele dagen per week geopend in Dorpshuis De Leghe Polder in Beuningen - krijgt een nieuwe vestiging in Druten. Die komt in sportcentrum Flash aan de Industrieweg 41A. De eerste lessen worden gegeven op vrijdagavond 2 januari 2015. Vanaf 18.00 uur zijn belangstellenden welkom voor een kennismaking of een welkomstbezoek.

Door Anton Janssen

Bob Walker en Martijn Hordijk van Shin Sei Ryu willen hun 'school' een ruimere vlucht geven. In Beuningen hebben ze meer dan 45 deelnemers, maar willen nog meer kinderen de kans bieden te sporten en te groeien in het concept. Bovendien is de gang naar Beuningen voor veel mensen een te hoge drempel. Bob: "Dus gaan wij naar de mensen toe, daarbij is de keuze gevallen op de locatie in Druten."

Shin Sei Ryu is van oorsprong Japans. Vrij vertaald betekent het: school van de nieuwe start. Deelname aan de sportieve activiteiten moet leiden tot een andere kijk op het inrichten van je leven. Het staat voor items als ontspanning, zelfvertrouwen, respect, creativiteit, discipline, herontdekking, groei en gezelschap. Zelfontwikkeling dus op zowel lichamelijk als geestelijk niveau staan centraal. Bij Shin Sei Ryu wordt gewerkt in een mix van individueel bezig zijn en groepsverband.
De school mikt, voor de vestiging bij Flash, op kinderen vanaf vijf jaar, enthousiaste jongelui en volwassenen. Walker: "Shin Sei Ryu is een prima alternatief voor mensen die op zoek zijn naar een andere vorm van vrijetijdsbesteding. Wij brengen activiteiten die in het sportieve kader passen en tegelijkertijd meditatief zijn, op ontspanning gericht." De initiatiefnemers hebben met de aanpak in Beuningen goede ervaringen: "Het is een activiteit voor jong en oud. Het niet bang zijn, jezelf kunnen verdedigen en zorgen dat je sterk in je schoenen staat zijn de invalshoeken. Het gaat niet om agressief handelen, eerder om het tegengaan ervan en optreden tegen agressie zonder agressie terug. Met Shin Sei Ryu worden bijvoorbeeld dagelijks leven, schoolprestaties en de omgang met collega's positief beïnvloed."

Junior Ninjaschool

In de Drutense locatie gaat Shin Sei Ryu drie onderdelen voeren, die elk een uur duren. Vanaf 18.00 uur wordt aan kinderen van vijf tot tien jaar les gegeven in de Junior Ninjaschool. De jonge deelnemers maken op een speelse manier kennis met krijgs- en verdedigingskunsten zoals judo, karate, aikido, kendo en iaijutsu. De tweede groep houdt zich vanaf 19.00 uur bezig met aikijutsu, de derde groep start om 20.00 uur met kendo en iaido.

Shin Sei Ryu biedt belangstellenden ruimschoots de mogelijkheid met hun activiteiten kennis te maken. Er is ruimte voor een vrije inloop én om twee weken gratis mee te trainen en daarna te beslissen of men er mee verder wil.
Verdere informatie en aanmeldingen: www.shinseiryu.nl.