Afschaffing hondenpenning

BEUNINGEN - De gemeente Beuningen geeft vanaf 1 januari 2015 geen hondenpenningen meer uit. De hondenbelasting blijft wel gewoon bestaan. Honden die nu een penning hebben hoeven deze vanaf 1 januari niet meer verplicht te dragen. De hondenpenning zorgt ervoor dat een Buitengewoon Opsporings Ambtenaar in één opslag kan zien of de hondenbelasting betaald is. Voor de controle op hondenbelasting, die door de Holland Ruiter groep wordt uitgevoerd voor de gemeente Beuningen, zijn de hondenpenningen niet noodzakelijk. De gemeente schafte eens in de drie jaar voor 2.040 euro aan hondenpenningen aan. Deze kosten worden met de afschaffing bespaard.

Inschrijven Wijchense reut

WIJCHEN - Het is voor verenigingen en groepen weer mogelijk om in te schrijven voor de Wijchense Reut op 15 februari 2015. Inschrijven kan net als vorig jaar via www.urnerijk.nl en is mogelijk tot en met zondag 1 februari. De organisatie streeft ernaar om een kwalitatief goede reut neer te zetten. Hiervoor is zij op zoek naar versterking. Zowel op het gebied van vrijwilligers, die willen helpen langs het parcours, als op het vlak van juryleden, die de groepen willen beoordelen. Wilt u helpen? Neem dan contact op met Paco van Lent via optocht@urnerijk.nl of via tel. 06-42 22 28 64. Meer informatie is te vinden op www.urnerijk.nl.

Triviant
toernooi

DRUTEN/BENEDEN-LEEUWEN - De strijd om de slimste basisschool van Maas en Waal barst in januari 2015 weer los op het Pax Christi College. In totaal negentien scholen hebben zich aangemeld voor de voorrondes van het triviant-toernooi. Zij zullen woensdagmiddag 14 en 21 januari tegen elkaar strijden op de juniorcolleges in Druten en Beneden-Leeuwen.

Audities Vierdaagse Orkest 2015

NIJMEGEN - Zingen onder begeleiding van een orkest met zeventig muzikanten en optreden voor publiek? Wie dat graag zou willen krijgt nu de kans bij het Vierdaagse Orkest 2015. Op 1 februari worden daarvoor audities gehouden.
Het Vierdaagse Orkest is een orkest van amateurblaasmuzikanten en slagwerkers, die in de week van de Nijmeegse Vierdaagse in totaal zes keer een avondvullend programma brengen. De zanggroep van het Vierdaagse Orkest is op zoek naar nieuwe collega's, die graag mee willen doen aan de reeks drukbezochte concerten.

Deelnemers aan de auditie moeten minimaal veertien jaar zijn, podiumervaring - bijvoorbeeld in een koor, groep of als solist - is wenselijk. Zangles hebben (gehad) is een pre, maar niet noodzakelijk. De audities zijn op 1 februari 2015 in De Wester in Mill, aanvang 12.00 uur. Aanmelden kan per mail via info@vierdaagseorkest.nl. Meer informatie op www.vierdaagseorkest.nl.