Winnaars Dickens wedstrijd

DRUTEN - Net als vorig jaar vond er tijdens het Dickens festijn een wedstrijd plaats. Er werden winnaars gekozen in drie categorieën: best verklede persoon, best verklede groep en mooiste etalage. John van Bemmel uit Wamel had zich uitgedost als Scrooge en is uitgeroepen tot best verklede persoon. Just Dance viel in de prijzen als mooist verklede groep en juwelier Akkermans had de mooist versierde etalage. Allen winnen een prijs van 200 euro, beschikbaar gesteld door Univé Rivierenland Druten.

Voorleespret in de bieb

BENEDEN-LEEUWEN - Iedere woensdagmiddag om 14.30 uur is het een half uur voorleespret in de speciale voorleeshoek in de bibliotheek. Kinderen kunnen met een vriendje of vriendinnetje naar de bibliotheek komen om te luisteren naar een mooi verhaal. Aanmelden is niet nodig. Iedereen is vrij om te komen luisteren en aan te schuiven. De activiteit duurt tot 15.00 uur. Meer informatie is te vinden op de website www.bibliotheekrivierenland.nl.

Subsidie
regeling
muziekcursus

WEST MAAS EN WAAL - De subsidieregeling voor cursussen muziekonderwijs wordt aangepast. Sinds 1 januari 2014 kunnen ouders/verzorgers van kinderen van 0 tot 18 jaar, die woonachtig zijn in de gemeente West Maas en Waal, subsidie aanvragen voor het volgen van een cursus muziekonderwijs. De subsidie wordt verhoogd van 90 naar 110 euro en wordt niet meer per kalenderjaar, maar per schooljaar verstrekt.

Meer informatie over subsidies vindt u op de website van gemeente West Maas en Waal. Voor vragen kunt u contact opnemen met Joyce Mureau van het team Maatschappelijke Ontwikkeling via telefoonnummer 0487-599493 of per mail: jmureau@westmaasenwaal.nl.

Drutenaren produceren minste afval

MAAS EN WAAL - Uit onderzoek onder Gelderse gemeenten blijkt dat mensen uit de gemeente Druten het minste restafval per week produceren, gemiddeld een kilogram per week. Inwoners van gemeente West Maas en Waal produceren bijna vier kilo en inwoners van de gemeente Beuningen iets meer dan twee kilo per week. De resultaten laten zien dat inwoners die hun afval goed scheiden minder restafval hebben en juist meer GFT of papier- en karton.

Extra rotonde Heerewaarden

HEEREWAARDEN - Als het aan B en W van Maasdriel ligt, komt er in 2015 een rotonde ter hoogte van de Variksestraat in Heerewaarden. Hiermee komen zij tegemoet aan de wensen van de bewoners.