Warming-up voor de kerstmannen, -vrouwen en -dieren.
Warming-up voor de kerstmannen, -vrouwen en -dieren. Foto: Ger Loeffen

Tweede Santarun succes

BEUNINGEN - De koude, gure wind weerhield 240 enthousiastelingen er niet van afgelopen zondagmiddag deel te nemen aan de Santarun in Beuningen.

Door Ger Loeffen

Op initiatief van de Rotary Wijchen-Beuningen-Tweestromenland werd vorig jaar gestart met dit landelijk bekende evenement voor goede doelen: Deelnemers kopen een kerstmannenpak en sponsoren daarmee een aantal goede doelen. Vervolgens rennen, lopen of kuieren zij van start naar finish. Personal trainer Remo Speijers warmde de kerstmannen en -vrouwen op, waarna burgemeester Carol van Eert de startbel luidde. Na een afstand van drie kilometer finishten de deelnemers bij Beuningen On Ice op het Asdonckplein.

De tweede editie van de Beuningse Santarun heeft 2.500 euro opgebracht. Hiervan werd 1.500 euro geschonken aan de Voedselbank Beuningen, een bedrag van 1.000 euro ging naar Stichting Perspectief. Laatstgenoemde organisatie heeft de opbrengst inmiddels besteed aan een bloemetje voor 250 mantelzorgers in Beuningen.

Modewinkel Satisfashion werd de winnaar van de wisseltrofee voor 'Mooiste Santa-Kerstetalage' . Mede door een peloton aan vrijwilligers werd ook deze editie weer een groot succes.