Een impressie van de spiegeltent aan de Wiel.
Een impressie van de spiegeltent aan de Wiel. Foto: Van Rosmalen en Zonen

Muziek, warmte en gezelligheid in spiegeltent aan de Wiel

Lauwe on Light Art wordt één groot feest, als het aan horeca ondernemers Wouter Bevers en Bram van Koolwijk, van respectievelijk café de Bever en De Twee Linden, ligt. Ze hebben dit weekend, naast hun eigen etablissementen, ook een gezamenlijke horecalocatie. In de nostalgische spiegeltent bij de Wiel trakteren ze bezoekers aan het lichtjesspektakel op verrassende acts en mooie optredens.

'De spiegeltent is behoorlijk wat luxer dan een 'standaard' feesttent', vertelt Van Koolwijk. 'Zo is deze volledig verwarmd en voorzien van een eiken vloer. Er wordt een verhard pad aangelegd naar de ingang, zodat niemand door het gras hoeft te lopen.'

Steaming piano's

Hoewel de lichtjesroute op zaterdag en zondag plaatsvindt, starten de activiteiten in de spiegeltent al op vrijdagavond: 'Vanaf 20.00 uur zorgen The Steaming Pianos, met twee allround pianisten en een drummer, voor een feestje bij de Wiel. Het publiek bepaalt de setlijst van de avond, door het aanvragen van verzoekjes', legt de horeca ondernemer uit. The Steaming Pianos zijn uniek in hun aanpak. Of het nu de 70's of 80's of de huidige Top 40 moet zijn, Nederlandstalig of Happy Hardcore: voor the Steaming Pianos is niets te gek. De Bever en De Twee Linden bieden deze avond een all-inclusive programma aan. Voor het bedrag van 35 euro krijgen bezoekers de hele avond onbeperkt frisdrank, bier, wijn of binnenlands gedistilleerd tot 15% en diverse Hollandse hapjes. Het programma duurt tot 01.00 uur. Kaartjes zijn in de voorverkoop te verkrijgen bij café De Bever en bij De Twee Linden.

Opening

Op zaterdagmiddag wordt vanaf 17.45 uur bij de spiegeltent verzameld, voor de opening van Lauwe on Light Art. 'Er zal een spectaculaire vuurwerkshow te zien zijn en aansluitend een 3d lasershow op de Wiel', aldus Van Koolwijk. 'Daarna kan men starten met de lichtjesroute.'

Muziek

In de tent is tot 19.30 uur een voorprogramma, daarna betreed de Maas en Waalse band Wallstreet het podium. Wallstreet is bij elkaar gekomen in 2009 en begonnen als coverband. Inmiddels schrijft de band ook eigen nummers, waarin de liefde voor funk, pop en rock naar voren komt. Ook bij de horecalocaties in het dorp (de drie andere startpunten van de wandelroute) is live muziek. Bij De Twee Linden treedt het a capella koor Face op, bij café de Bever verzorgt een kerst dj de muziek, bij Oh lala is een après ski dj aanwezig. Bij de horecagelegenheden, en de kraampjes met hapjes en drankjes, kan worden betaald met speciale munten. Deze zijn verkrijgbaar bij de startpunten.
Zondag is er in de spiegeltent om 14.15 uur een kindervoorstelling van Serge en Coco. Serge is een zanger, muzikant, maar bovenal een entertainer. Samen met zijn aapje Coco verzorgt hij een show met hilarische momenten en interactie met de kinderen. Entree bedraagt 2,50 voor kinderen. Volwassenen hebben gratis toegang. Na de voorstelling is er muziek van een dj. Buiten is een frietkraam. 's Avonds kan men wederom genieten van de lichtjesroute. Bij De Twee Linden treedt amusementskoor Choke op. In café de Bever is wederom de kerst dj aanwezig en bij Oh lala de après ski dj. In de spiegeltent treedt nogmaals de band Wallstreet op. Om 23.00 uur sluiten de horecalocaties.