Een act van Kerstcircus Nijmegen.
Een act van Kerstcircus Nijmegen. Foto: Kerstcircus Nijmegen

Jubileumvoorstellingen Kerstcircus Nijmegen

NIJMEGEN - Het traditionele Kerstcircus op de Nijmeegse Goffertweide opent zaterdag 20 december met de première van een serie jubileumvoorstellingen. Alweer vijf jaar lang trekken artiesten vanuit alle windstreken rond de kerstdagen naar Nijmegen om het hooggeëerd publiek te vermaken. Het in kerstsfeer ingerichte circus van de familie Freiwald staat niet alleen bekend om de warme sfeer, maar ook om de entourage van glühwein en hapjes in de ruime voortent.

De afgelopen jaren was er steeds een stijging in de bezoekersaantallen te bemerken, dus moest de tribune meer zitplaatsen krijgen. Dat is inmiddels geregeld, met behoud van de intieme sfeer. Want die wilde het Kerstcircus koste wat kost behouden. Daarnaast is, door de aanpassingen, ook het zicht op de piste verbeterd, want daar schittert deze keer weer veel moois. Zoals de Russische clown Pom-Pom. Hij zorgt in Duitsland al jaren voor lachsalvo's en komt nu voor het eerst naar Nederland.

Huiskatten

Artiest Daniel Centner trad al eerder op in de tweede editie van het Kerstcircus met zijn eenwielers. Nu komt hij terug met zijn nieuwe act, waarin hij jongleren combineert met het rijden op een quad. Verder zijn er getrainde huiskatten en een act met een komische trampoline uit Hongarije.

Jonge talenten

Het is een traditie in het Nijmeegse Kerstcircus dat jonge Nederlandse talenten ook voor het voetlicht komen. Rein de Kok is zo'n uitzonderlijk talent op het slappe koord. Ook treedt het duo Strange Birds op, zij zijn opgeleid aan de Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam.

Het populaire Nederlandse duo Jasmijn en Tobit vliegen aan de strapaten tot hoog onder de circuskoepel in een poëtisch luchtballet.

Voorstellingen

De voorstellingen zijn van 20 december 2014 t/m 4 januari 2015 dagelijks om 12.30 en 16.00 uur. Enige uitzondering is de première op 20 december om 20.00 uur. Kaarten kosten tussen de 12 en 28 euro. De shows van 22, 23, 24 december en 1 januari zijn al volgeboekt, maar voor de overige shows zijn nog voldoende kaarten te reserveren via www.kerstcircus-nijmegen.nl of op werkdagen tussen 10 en 16 uur op 06-420 29 659 (normaal beltarief en géén reserveringskosten).